Soep

Soep van geroosterde kerstomaten met salsa en platbrood

menu: november 2017

14 personen

hoofdingrediënten

Kerstomaten

Soep

1,5
kg
kerstomaten (verschillend van kleur)
3
el
olijfolie
3
el
balsamico azijn
1
st
citroen
maldon zeezoutvlokken
6
dl
groentebouillon (let op: 30g concentraat op 1 ltr water)
45
g
tomatenpuree

Plat brood

250
g
speltbloem
250
g
kwark
1
el
oregano (gedroogd)
1/2
el
rozemarijn (gedroogd)
2
tk
rozemarijn
1,25
tl
bakpoeder
zeezout (grof)
peper en zout
12
st
zwarte olijven
60
g
geraspte kaas (belegen)
40
g
parmezaanse kaas (geraspt)

Salsa

kerstomaten (verschillend van kleur)
1,5
el
kappertjes
3
st
lenteui

bereiding

  1. Soep: Verwarm de oven voor tot 230ºC.
  2. Verdeel 1,2 kg gram van de tomaten in een enkele laag over twee bakplaten (gebruik de overige 300 gram van de tomaatjes voor de salsa).
  3. Rasp de citroen en strooi de rasp over de tomaten.
  4. Druppel de olijfolie en de balsamicoazijn over de tomaten en strooi er wat Maldon zeezoutvlokken over.
  5. Rooster 10 minuten in de oven tot de tomaten gebarsten en zacht zijn.
  6. Draai de oven uit en laat de tomaten in de afkoelende oven verder garen.
  7. Pureer de geroosterde tomaten met de staafmixer en doe ze met de hete groentebouillon en de tomatenpuree in de blender. Passeer door de passe vite. 
  8. Platbrood: Verwarm de oven voor op 180ºC.

  9. Doe de speltbloem in de mengkom en voeg hier de gedroogde oregano, gedroogde rozemarijn , het bakpoeder en wat peper en grof zeezout aan toe.

  10. Schep de kwark in de kom en meng met het bloemmengsel. Breng op smaak met peper en zout en kneed tot een soepele bal. Is het deeg te droog, dan voeg je een beetje olijfolie toe.

  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  12. Leg het deeg op het bakpapier en druk met je handen of een deegroller het brood plat, tot het overal ongeveer 1/2 cm dik is.

  13. Snijd de olijven in plakjes en druk ze in het deeg.

  14. Rasp de kaas en de Parmezaanse kaas en meet ze beiden af. 

  15. Strooi de kaas over het brood.

  16. Rits de verse rozemarijn van de takjes en strooi over het deeg.

    Schuif nu het platbrood met olijven en rozemarijn in de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
  17. Salsa: Snijd voor de salsa de overgebleven tomaatjes fijn en meng ze met de fijngesneden kappertjes en lenteuitjes.

presentatie

  1. Doe de soep in een glaasje.
  2. Snijd het platbrood in plakken en daarna in repen.
  3. Leg een reepje op/naast het glaasje en leg er wat salsa bovenop. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Domaine Félines Jourdan Picpoul de Pinet, Soave Classico ‘Superiore’, Villa Wolf – Pinot Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten