
hoofdingrediënten
1
st
sjalot
25
g
boter
25
g
bloem
1
l
geconcentreerde gevogeltefond 100 g fond op 1 liter
30
g
gedroogd eekhoorntjesbrood
½-1
tn
knoflook
1
st
maïskipfilet
1
dl
room
bieslook
bereiding
- Maal het gedroogde eekhoorntjesbrood zeer fijn.
- Fruit de gesnipperde sjalot.
- Voeg de fond en het gemalen eekhoorntjesbrood toe en laat een kwartier trekken.
- Zeef de fond (je hebt 1 L nodig) en maak een roux van boter, bloem en fond.
- Bak de kipfilet net gaar en snijd in hele kleine stukjes.
- Klop de room bijna stijf met peper,zout, fijngesneden bieslook en een beetje knoflook.
presentatie
- Leg de kipblokjes in de voorverwarmde amusesoepkopjes en schep er de soep bij.
- Plaats onder de salamander en laat even gratineren.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


