
hoofdingrediënten
14
st
skrei à 75 gram (als er geen skrei is dan kabeljauwhaasjes)
28
pl
ontbijtspek
2
dl
groentebouillon
2
stng
prei (alleen het wit)
600
g
tuinerwtjes (diepvries)
20
g
rucola
200
g
peultjes
4
tk
tijm
2
bl
laurier
2
tn
knoflook
2
st
sjalot
boter, arachideolie, olijfolie, peper, zout
bereiding
- Dep de skrei goed droog en kruid met peper en zout en wikkel ze in ontbijtspek.
- Snijd de peultjes 1 à 2 keer diagonaal door en blancheer ze. Spoel af met koud water.
- Breng de groentebouillon aan de kook met tijm, laurier en knoflook.
- Stoof de gesnipperde sjalot en het in ringetjes gesneden prei-wit in boter tot het zacht is. Voeg de tuinerwten toe en voeg de gezeefde bouillon toe. Breng aan de kook en laat even garen. Pureer de massa en breng op smaak. Dek af en houd warm in de warmhoudkast.
- Bak de skrei rondom aan in arachideolie en zet de vis daarna in een oven van 175 graden om verder te garen. (ongeveer 10 minuten)
- Warm de peultjes in wat boter op.
presentatie
- Neem verwarmde borden en leg een schep erwtenpuree in het midden.
- Schik wat peultjes aan een kant van de puree en leg de gebakken skrei midden op de erwtenpuree. Garneer met een blaadje rucola.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


