
hoofdingrediënten
1
kg
sjalotjes
1
dl
slagroom
½
dl
crème fraîche
2
el
olijfolie
1
dl
sherry, medium dry
1½
l
rundfond
2
tl
paprikapoeder
zout
zwarte peper
bereiding
- Pel de sjalotjes, 6 sjalotjes zeer fijn snipperen en apart houden. De rest van de sjalotjes in ringen snijden
- De slagroom half stijf kloppen. Crème Fraîche erdoor kloppen. Koud wegzetten
- In een soeppan olie verhitten. Sjalotringen ± 5 minuten goudbruin bakken. Sherry erover schenken. Fond erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillon afgedekt 2 uur laten trekken
- Gesnipperde sjalotjes in andere pan doen, met een weinig vocht heel even garen. Zeef op de pan zetten. Bouillon door zeef op de gesnipperde sjalotjes schenken. Bouillon op smaak brengen met zout en zwarte peper
- De gekookte sjalotringen worden niet meer gebruikt
presentatie
- In warme kopjes de bouillon scheppen
- Roommengsel op soep scheppen
- Vóór het opdienen met wat paprikapoeder bestuiven
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


