Soep

Sjalottenconsommé

menu: december 2008

14 personen

hoofdingrediënten

1
kg
sjalotjes
1
dl
slagroom
½
dl
crème fraîche
2
el
olijfolie
1
dl
sherry, medium dry
l
rundfond
2
tl
paprikapoeder
zout
zwarte peper

bereiding

  1. Pel de sjalotjes, 6 sjalotjes zeer fijn snipperen en apart houden. De rest van de sjalotjes in ringen snijden
  2. De slagroom half stijf kloppen. Crème Fraîche erdoor kloppen. Koud wegzetten
  3. In een soeppan olie verhitten. Sjalotringen ± 5 minuten goudbruin bakken. Sherry erover schenken. Fond erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillon afgedekt 2 uur laten trekken
  4. Gesnipperde sjalotjes in andere pan doen, met een weinig vocht heel even garen. Zeef op de pan zetten. Bouillon door zeef op de gesnipperde sjalotjes schenken. Bouillon op smaak brengen met zout en zwarte peper
  5. De gekookte sjalotringen worden niet meer gebruikt

presentatie

  1. In warme kopjes de bouillon scheppen
  2. Roommengsel op soep scheppen
  3. Vóór het opdienen met wat paprikapoeder bestuiven

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten