Amuse
Semifreddo van olijfolie met gelei van Cabernet-sauvignon azijn
menu: oktober 2007
14 personen
hoofdingrediënten
semifreddo
400
g
koksroom
150
g
olijfolie extra vergine
75
g
gepasteuriseerd eiwit
150
g
suiker
50
g
water
gelei
2
dl
groentenbouillon
1
dl
cabernet-sauvignon azijn
3
g
agar agar
2
el
honing
½
st
stokbrood
bereiding
- Klop de koksroom op.
- Kook de suiker met het water tot 121 graden.
- Klop het eiwit op een rustige snelheid op en voeg de kooksuiker al kloppend toe. Blijf kloppen tot het eiwit afgekoeld is.
- Spatel de opgeklopte room en de olijfolie erdoor.
- Verdeel in glaasjes en zet in de vriezer.
- Meng voor de gelei de groentenbouillon met de honing en de azijn en verwarm dit tot tegen het kookpunt.
- Los de agar agar op in dit mengsel.
- Giet de gelei op de ijskoude semifreddo en laat verder opstijven.
- Halveer het halve stokbrood en snijd verder in flinterdunne plakken. Snijd elke plak in reepjes en toast die onder de salamander.
presentatie
- Zet de glaasjes op een klein bord en garneer met 2 reepjes stokbrood
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


