Amuse

Semifreddo van olijfolie met gelei van Cabernet-sauvignon azijn

menu: oktober 2007

14 personen

hoofdingrediënten

semifreddo

400
g
koksroom
150
g
olijfolie extra vergine
75
g
gepasteuriseerd eiwit
150
g
suiker
50
g
water

gelei

2
dl
groentenbouillon
1
dl
cabernet-sauvignon azijn
3
g
agar agar
2
el
honing
½
st
stokbrood

bereiding

  1. Klop de koksroom op.
  2. Kook de suiker met het water tot 121 graden.
  3. Klop het eiwit op een rustige snelheid op en voeg de kooksuiker al kloppend toe. Blijf kloppen tot het eiwit afgekoeld is.
  4. Spatel de opgeklopte room en de olijfolie erdoor.
  5. Verdeel in glaasjes en zet in de vriezer.
  6. Meng voor de gelei de groentenbouillon met de honing en de azijn en verwarm dit tot tegen het kookpunt.
  7. Los de agar agar op in dit mengsel.
  8. Giet de gelei op de ijskoude semifreddo en laat verder opstijven.
  9. Halveer het halve stokbrood en snijd verder in flinterdunne plakken. Snijd elke plak in reepjes en toast die onder de salamander.

presentatie

  1. Zet de glaasjes op een klein bord en garneer met 2 reepjes stokbrood

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten