hoofdingrediënten
semifreddo
150
g
gesuikerde amandelen
14
st
gesuikerde amandelen voor decoratie
6
dl
room
60
g
eiwit
60
g
eigeel
100
g
poedersuiker
2
el
marsala
zabaione
180
g
eierdooier
3
el
witte basterdsuiker
¼
dl
marsala
2½
dl
slagroom
15
g
vanillesuiker
stroopje
2
dl
amaretto
50
g
suiker
½
dl
sterke espresso
14
st
ringen en 14 plasticstrookjes om de ringen te bekleden, 1 kidde met 2 patronen
bereiding
- Semifreddo. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine
- Klop de slagroom lobbig, klop het eigeel met 1/3 van de poedersuiker schuimig.
- Sla de eiwitten stijf met de rest van de poedersuiker.
- Schep de schuimige eierdooiers voorzichtig door de slagroom en roer daar de stijf geslagen eiwitten met de marsala en de vermalen amandelen doorheen.
- Bekleed de ringen met de plastic strookjes en plaats op een dienblad dat met huishoudfolie bekleed is.
- Vul de ringen met de massa, druk het geheel aan en strijk glad af. (wanneer je massa niet stijf genoeg is voor de ringen gebruik dan de siliconen muffinvormpjes)
- Plaats het geheel 15 minuten in de snelvriezer en bewaar daarna de in vriezer.
- Zabaione. Klop de eierdooiers met de suiker au bain Marie. Voeg de marsala toe als de massa nog lauw is. Klop door tot dat de zabaione indikt. Laat daarna afkoelen.
- Klop de slagroom stijf. En spatel dit door de afgekoelde zabaione.
- Zeef het geheel en doe een halve liter van de massa in de Kidde, Draai de 2 patronen er één voor één in en schud tussendoor een paar keer krachtig en zet de kidde koud weg.
- Stroopje. Kook de amaretto, de espresso en de suiker tot een stroopje en laat afkoelen en doe in een plastic spuitflesje.
presentatie
- Plaats op ieder bordje een semifreddo en laat het een beetje op temperatuur komen zodat het ijs niet te hard is.
- Leg op iedere semifreddo een gesuikerde amandel
- Spuit de koude zabaione in een glaasje en zet naast de semifreddo.
- Trek een streepje met de amarettostroop.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


