Nagerecht

Semifreddo met koude zabaione

menu: februari 2010

14 personen

hoofdingrediënten

semifreddo

150
g
gesuikerde amandelen
14
st
gesuikerde amandelen voor decoratie
6
dl
room
60
g
eiwit
60
g
eigeel
100
g
poedersuiker
2
el
marsala

zabaione

180
g
eierdooier
3
el
witte basterdsuiker
¼
dl
marsala
dl
slagroom
15
g
vanillesuiker

stroopje

2
dl
amaretto
50
g
suiker
½
dl
sterke espresso
14
st
ringen en 14 plasticstrookjes om de ringen te bekleden, 1 kidde met 2 patronen

bereiding

  1. Semifreddo. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine
  2. Klop de slagroom lobbig, klop het eigeel met 1/3 van de poedersuiker schuimig.
  3. Sla de eiwitten stijf met de rest van de poedersuiker.
  4. Schep de schuimige eierdooiers voorzichtig door de slagroom en roer daar de stijf geslagen eiwitten met de marsala en de vermalen amandelen doorheen.
  5. Bekleed de ringen met de plastic strookjes en plaats op een dienblad dat met huishoudfolie bekleed is.
  6. Vul de ringen met de massa, druk het geheel aan en strijk glad af. (wanneer je massa niet stijf genoeg is voor de ringen gebruik dan de siliconen muffinvormpjes)
  7. Plaats het geheel 15 minuten in de snelvriezer en bewaar daarna de in vriezer.
  8. Zabaione. Klop de eierdooiers met de suiker au bain Marie. Voeg de marsala toe als de massa nog lauw is. Klop door tot dat de zabaione indikt. Laat daarna afkoelen.
  9. Klop de slagroom stijf. En spatel dit door de afgekoelde zabaione.
  10. Zeef het geheel en doe een halve liter van de massa in de Kidde, Draai de 2 patronen er één voor één in en schud tussendoor een paar keer krachtig en zet de kidde koud weg.
  11. Stroopje. Kook de amaretto, de espresso en de suiker tot een stroopje en laat afkoelen en doe in een plastic spuitflesje.

presentatie

  1. Plaats op ieder bordje een semifreddo en laat het een beetje op temperatuur komen zodat het ijs niet te hard is.
  2. Leg op iedere semifreddo een gesuikerde amandel
  3. Spuit de koude zabaione in een glaasje en zet naast de semifreddo.
  4. Trek een streepje met de amarettostroop.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten