
hoofdingrediënten
2
st
vanillestokjes
2
st
zak espresso oploskoffie
200
g
melkchocolade
1
dl
melk
6
st
eidooiers gepasteuriseerd
6
st
eiwit gepasteuriseerd
200
g
fijne kristalsuiker
4
el
cognac
5
dl
slagroom
1
st
reep chocolade (puur) voor chocoladesnippers
14
st
espresso (uit koffiemachine)
filodeeg
bereiding
- Op tijd beginnen anders heb je te weinig tijd om de semifreddo’s op te laten stijven.
- Verwarm de melk met de gespleten vanille stokjes. Roer de oploskoffie erdoor en laat het mengsel op een laag vuur 10 minuten trekken. Niet koken.
- Haal de vanillestokjes uit de melk en schraap ze leeg in de melk. Voeg de gesnipperde chocolade toe aan de melk en laat deze al roerende smelten. Laat het mengsel tot lauw afkoelen.
- Klop intussen met een mixer de eierdooiers met de helft van de suiker licht en schuimig. Klop met een garde door de melk en roer er de cognac door.
- Klop de slagroom stijf
- Klop met in de KitchenAid de eiwitten stijf en voeg er al kloppend beetje bij beetje de overige suiker bij.
- Schep de slagroom, met de opgeklopte eiwitten voorzichtig met een spatel door het melkmengsel.
- Spoel de vormpjes om met water en schenk de massa in de vormpjes. Zet de vormpjes in de vriezer.
- Maak de espressokoffie en bewaar in thermosflessen.
- Filodeegsterretje: Steek met een stekertje sterretjes uit het filodeeg. Smeer op een plakje filodeeg een beetje boter en leg er een nieuw plakje bovenop. Bak af in de oven tot ze mooi bruin zijn en als ze afgekoeld zijn bestrooien met poedersuiker.
presentatie
- Los de semifreddo’s door de vormpjes 1 sec. in warm water te dompelen.
- Stort de semifreddo op diepe borden en steek er het filodeegsterretje in.
- Bestooi met chocoladesnippers (rasp). Serveer uit.
- Schenk de espresso pas aan tafel rond de semifreddo.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


