Soep

Selderijsoep met appel en gevulde broodravioli

menu: oktober 2017

14 personen

hoofdingrediënten

Knolselderij

Soep

2
st
appel (elstar)
0,5
st
citroen
olijfolie
500
g
knolselderij
1
st
bonken (kruimige aardappelen)
1,5
l
kippenbouillon (blokjes)
zout en peper
1,25
dl
creme fraiche
1
tl
gemalen komijn (djinten)

Broodravioli

4
pl
tramezzinibrood (groot)
150
g
roomkaas
3
el
abrikozenjam
2
tk
basilicum
eiwit gepasteuriseerd
olijfolie

bereiding

 

  1. Soep. Schil de appels en snijd ze in partjes. Pers de citroen uit en besprenkel de appelpartjes hiermee. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. 
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de knolselderij, aardappel en appelpartjes gedurende 3 minuten.
  3. Maak 1,5 liter kippenbouillon en voeg deze toe aan de groenten. 
  4. Laat zachtjes ongeveer 25 minuten koken. 
  5. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
  6. Broodravioli. Leg de plakken tramezinnibrood op een snijplank en rol deze met een deegroller iets platter.
  7. Meng de roomkaas met de abrikozenjam en 1 eetlepel fijngesneden basilicum. Doe in een spuitzak.
  8. Steek 28 rondjes van 7 cm doorsnee uit het tramezinnibrood. 
  9. Klop het eiwit los. Spuit op 14 rondjes tramezinnibrood hoopjes van de vulling en bestrijk de randen met losgeklopt eiwit. Bestrijk de overgebleven 14 rondjes tramezinnibrood helemaal met losgeklopt eiwit en leg deze met de eiwitkant naar beneden bovenop de met vulling beklede rondjes tramezinnibrood en druk de randen goed vast.
  10. VLAK VOOR UITSERVEREN: Verwarm de soep en roer er de crème fraîche doorheen.
  11. Snijd voor de garnering wat basilicum fijn (2 eetlepels). Frituur de broodravioli op 180°C goudbruin.

presentatie

  1. Schenk de soep in de kleine soepkommen.
  2. Strooi er wat gemalen komijn en wat fijngesneden basilicum over.
  3. Serveer er een broodravioli bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Chardonnay, Felugan Lugana, Réserve Côtes du Rhône Blanc, Riff Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten