Soep

Schaaldierensoep met room en kervel

menu: december 2007

14 personen

hoofdingrediënten

schalen van de scampi (zie voorgerecht)
500
g
grof gesneden groenten (wortel, ui, prei, bleekselderij)
50
g
boter
2
tn
knoflook
2
st
tomaten, in vieren gesneden
2
el
tomatenpuree
2
tk
tijm
2
bl
salie
1
el
pernod
½
dl
cognac
7
dl
visfond
7
dl
gevogeltefond
4
dl
witte wijn (sancerre)
10
st
gekneusde peperkorrels

garnering

2
el
kervelblaadjes, fijngehakt
1
dl
room, half stijf geklopt

bereiding

  1. Maak de schalen schoon en zet ze aan in de boter.
  2. Voeg de groenten toe en laat zachtjes zweten.
  3. Voeg de tomaten toe en de puree en ontzuur.
  4. Voeg de kruiden toe en blus af met cognac en pernod.
  5. Voeg de fonds en wijn toe en laat alles minstens 1 uur trekken.
  6. Passeer door een zeef.
  7. Laat inkoken tot ongeveer 1 ½ liter en breng op smaak met zout en peper.

presentatie

  1. Serveer de soep in een amusekopje.
  2. Laat er een beetje geslagen room over lopen en garneer af met fijngehakte kervel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten