
hoofdingrediënten
schalen van de scampi (zie voorgerecht)
500
g
grof gesneden groenten (wortel, ui, prei, bleekselderij)
50
g
boter
2
tn
knoflook
2
st
tomaten, in vieren gesneden
2
el
tomatenpuree
2
tk
tijm
2
bl
salie
1
el
pernod
½
dl
cognac
7
dl
visfond
7
dl
gevogeltefond
4
dl
witte wijn (sancerre)
10
st
gekneusde peperkorrels
garnering
2
el
kervelblaadjes, fijngehakt
1
dl
room, half stijf geklopt
bereiding
- Maak de schalen schoon en zet ze aan in de boter.
- Voeg de groenten toe en laat zachtjes zweten.
- Voeg de tomaten toe en de puree en ontzuur.
- Voeg de kruiden toe en blus af met cognac en pernod.
- Voeg de fonds en wijn toe en laat alles minstens 1 uur trekken.
- Passeer door een zeef.
- Laat inkoken tot ongeveer 1 ½ liter en breng op smaak met zout en peper.
presentatie
- Serveer de soep in een amusekopje.
- Laat er een beetje geslagen room over lopen en garneer af met fijngehakte kervel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


