
hoofdingrediënten
Schaaldierensoep
250
g
garnalendop
1
st
ui
1
st
winterwortel
1
st
prei
2
stng
bleekselderij
2
tn
knoflook
50
ml
cognac
2
el
tomatenpuree
¼
st
sinaasappel
1
el
kreeftenpasta
7,5
dl
schaaldierenfond
7,5
dl
gevogeltefond
150
g
rivierkreeftenstaartjes
8
tk
kervel
bereiding
- Schaaldierensoep: Snipper de ui en snijd de wortel en de bleekselderij in stukken, de prei in ringen en plet de teentjes knoflook.
- Zet de garnalendop en de groenten aan in een pan met wat olijfolie en laat zachtjes zweten.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even meefruiten (ontzuren).
- Blus het geheel af met de cognac.
- Voeg vervolgens ¼ sinaasappel (met schil), 1 eetlepel kreeftenpasta, de schaaldierenfond en de gevogelte fond toe en laat 1 uur zachtjes sudderen op de doorkookplaat.
- Passeer de soep door een fijne zeef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Snijd de rivierkreeftenstaartjes in kleine stukjes.
- Hak de kervelblaadjes fijn (2 eetlepels).
presentatie
- Verdeel de stukjes rivierkreeftenstaartjes over de soep(cappucino)kopjes.
- Schenk hier de warme schaaldierensoep op.
- Garneer met de fijngehakte kervelblaadjes
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Lois - Grüner Veltliner


