Soep

Schaaldierensoep met rivierkreeftjes

menu: november 2016

14 personen

hoofdingrediënten

Schaaldierensoep

250
g
garnalendop
1
st
ui
1
st
winterwortel
1
st
prei
2
stng
bleekselderij
2
tn
knoflook
50
ml
cognac
2
el
tomatenpuree
¼
st
sinaasappel
1
el
kreeftenpasta
7,5
dl
schaaldierenfond
7,5
dl
gevogeltefond
150
g
rivierkreeftenstaartjes
8
tk
kervel

bereiding

  1. Schaaldierensoep: Snipper de ui en snijd de wortel en de bleekselderij in stukken, de prei in ringen en plet de teentjes knoflook.
  2. Zet de garnalendop en de groenten aan in een pan met wat olijfolie en laat zachtjes zweten. 
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meefruiten (ontzuren).
  4. Blus het geheel af met de cognac.
  5. Voeg vervolgens ¼ sinaasappel (met schil), 1 eetlepel kreeftenpasta, de schaaldierenfond en de gevogelte fond toe en laat 1 uur zachtjes sudderen op de doorkookplaat. 
  6. Passeer de soep door een fijne zeef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
  7. Snijd de rivierkreeftenstaartjes in kleine stukjes.
  8. Hak de kervelblaadjes fijn (2 eetlepels).

presentatie

  1. Verdeel de stukjes rivierkreeftenstaartjes over de soep(cappucino)kopjes.
  2. Schenk hier de warme schaaldierensoep op.
  3. Garneer met de fijngehakte kervelblaadjes

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Lois - Grüner Veltliner

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten