Voorgerecht
Scampi in kerveltempura en mosterddressing met een sesamkletskop
menu: december 2007
14 personen

hoofdingrediënten
42
st
rauwe ongepelde scampi
150
g
tempurameel
2,5
dl
koud water
2
el
fijngehakte kervel
peper en zout
dressing
3
el
mosterd
6
el
mayonaise, zelf gemaakt
2
el
sojasaus
kletskop
60
g
poedersuiker
25
g
boter
50
g
thaise chilisaus
40
g
sesamzaad
30
g
bloem
20
ml
water
bereiding
- Sesamkletskoppen. Alles mengen en als laatste de gesmolten boter toevoegen.
- Dun uitsmeren op een siliconenmatje en afbakken op 180°C.
- Dressing. Klop een dressing van mayonaise, sojasaus en mosterd.
- Scampi. Pel de scampi maar laat het staartstuk eraan zitten. Het darmkanaal verwijderen.
- Klop het tempurameel met water tot een glad beslag en breng op smaak met kervel, peper en zout. Bewaar de schalen voor de soep.
- Verhit de frituurolie op 180°C.
- Haal de scampi door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin.
presentatie
- Leg drie gefrituurde garnalen op een bordje en steek er een sesamkletskop tussen.
- Garneer af met een lepeltje dressing en een takje kervel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


