Voorgerecht

Scampi in kerveltempura en mosterddressing met een sesamkletskop

menu: december 2007

14 personen

hoofdingrediënten

42
st
rauwe ongepelde scampi
150
g
tempurameel
2,5
dl
koud water
2
el
fijngehakte kervel
peper en zout

dressing

3
el
mosterd
6
el
mayonaise, zelf gemaakt
2
el
sojasaus

kletskop

60
g
poedersuiker
25
g
boter
50
g
thaise chilisaus
40
g
sesamzaad
30
g
bloem
20
ml
water

bereiding

  1. Sesamkletskoppen. Alles mengen en als laatste de gesmolten boter toevoegen.
  2. Dun uitsmeren op een siliconenmatje en afbakken op 180°C.
  3. Dressing. Klop een dressing van mayonaise, sojasaus en mosterd.
  4. Scampi. Pel de scampi maar laat het staartstuk eraan zitten. Het darmkanaal verwijderen.
  5. Klop het tempurameel met water tot een glad beslag en breng op smaak met kervel, peper en zout. Bewaar de schalen voor de soep.
  6. Verhit de frituurolie op 180°C.
  7. Haal de scampi door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin.

presentatie

  1. Leg drie gefrituurde garnalen op een bordje en steek er een sesamkletskop tussen.
  2. Garneer af met een lepeltje dressing en een takje kervel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten