Amuse

Salade van rillettes van gerookte makreel

menu: december 2009

14 personen

hoofdingrediënten

2
st
gerookte makreel
50
g
witte kool
1
st
witlof
5
st
lente-uitjes
1/2
st
rode sla (niet te veel)
2
st
bleekselderij (stengels)
1
st
rode paprika
1
el
venkelzaadjes, licht geroosterd om te garneren
1
el
mosterd
2
st
eierdooiers
2
dl
olie
2
st
sap van ½ citroen
peper en zout

bereiding

  1. Ontdoe de makreel van het vel en graten en versnipper met de hand in een kom.
  2. Gebruik alleen het blanke vlees, het donkere visvlees smaakt bitter.
  3. Schil de bleekselderij en snijd in kleine blokjes en blancheer even en laat afkoelen.
  4. Snipper de witlof, de witte kool en de rode sla zeer fijn.
  5. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in zeer kleine blokjes.
  6. Snipper de lente uitjes fijn voor de garnering.
  7. Meng de mosterd met het citroensap en de eierdooiers en zout en peper en voeg langzaam de olie toe tot er een mooie mayonaise ontstaat.
  8. Meng dit met de makreel en breng op smaak.
  9. Meng de kool, bleekselderij, paprika en rode sla door elkaar met een beetje olijfolie en kruid met peper, zout en een beetje citroensap.

presentatie

  1. Leg in een amuseglaasje een laagje salade.
  2. Verdeel de makreelrillettes erover.
  3. Bestrooi met wat lente uitjes en garneer af met venkelzaadjes.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten