
hoofdingrediënten
2
st
gerookte makreel
50
g
witte kool
1
st
witlof
5
st
lente-uitjes
1/2
st
rode sla (niet te veel)
2
st
bleekselderij (stengels)
1
st
rode paprika
1
el
venkelzaadjes, licht geroosterd om te garneren
1
el
mosterd
2
st
eierdooiers
2
dl
olie
2
st
sap van ½ citroen
peper en zout
bereiding
- Ontdoe de makreel van het vel en graten en versnipper met de hand in een kom.
- Gebruik alleen het blanke vlees, het donkere visvlees smaakt bitter.
- Schil de bleekselderij en snijd in kleine blokjes en blancheer even en laat afkoelen.
- Snipper de witlof, de witte kool en de rode sla zeer fijn.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in zeer kleine blokjes.
- Snipper de lente uitjes fijn voor de garnering.
- Meng de mosterd met het citroensap en de eierdooiers en zout en peper en voeg langzaam de olie toe tot er een mooie mayonaise ontstaat.
- Meng dit met de makreel en breng op smaak.
- Meng de kool, bleekselderij, paprika en rode sla door elkaar met een beetje olijfolie en kruid met peper, zout en een beetje citroensap.
presentatie
- Leg in een amuseglaasje een laagje salade.
- Verdeel de makreelrillettes erover.
- Bestrooi met wat lente uitjes en garneer af met venkelzaadjes.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


