hoofdingrediënten
3
st
grote (hele) wortels
zout en peper
1
tl
bruine basterdsuiker
500
g
gerookte palingfilet
1
dl
arachideolie
2
tk
verse koriander
citroensap
1
bl
gelatine
witte wijn
mierikswortelcrème:
1
dl
slagroom
3
st
mierikswortel
2
st
lente-uitje
bereiding
- Schil de wortels en snijd ze in dunne repen (tagliatelle) op de snijmachine. Blancheer de repen in water met zout maximaal 1 minuut, en spoel direct koud. Breng op smaak met zout en peper, schep er de suiker door, dek af met plastic folie en zet zo lang mogelijk (minimaal 1 uur) in de koelkast. Neem er daarna wat wortelsap af. Doe er een beetje witte wijn bij en een half blaadje geweekte gelatine en laat in de koeling iets opstijven.
- Ontvet de paling en snijd de paling in mooie ruit van 2 x 2 cm breed en leg tot gebruik in de koeling.
- Pluk de verse korianderblaadjes en draai in de blender met de olie en wat citroensap een vinaigrette en maak deze op smaak met peper en zout.
- Mierikswortelcrème: Klop de slagroom ¾ stijf en doe er naar smaak de mierikswortel uit het potje en het zeer fijn gesnipperde lente-uitje door. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen. Bewaar in de koelkast tot het uitserveren.
presentatie
- Trek met de vinaigrette dunne strepen op de borden
- Neem de wortel uit de koelkast, en giet de wortels af.
- Schik de worteltagliatelle luchtig in een open ringvormpje van 5 cm doorsnee, en schik de paling op de wortel; ongeveer 5-6 stuks p.p.
- Met een warme lepel een quenelle mierikswortelcrème maken en erop leggen.
- Wat van het wortelsap op het bord er rond druppelen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


