Amuse

Salade van Gerookte Paling en Wortel

menu: april 2005

14 personen

hoofdingrediënten

3
st
grote (hele) wortels
zout en peper
1
tl
bruine basterdsuiker
500
g
gerookte palingfilet
1
dl
arachideolie
2
tk
verse koriander
citroensap
1
bl
gelatine
witte wijn
mierikswortelcrème:
1
dl
slagroom
3
st
mierikswortel
2
st
lente-uitje

bereiding

  1. Schil de wortels en snijd ze in dunne repen (tagliatelle) op de snijmachine. Blancheer de repen in water met zout maximaal 1 minuut, en spoel direct koud. Breng op smaak met zout en peper, schep er de suiker door, dek af met plastic folie en zet zo lang mogelijk (minimaal 1 uur) in de koelkast. Neem er daarna wat wortelsap af. Doe er een beetje witte wijn bij en een half blaadje geweekte gelatine en laat in de koeling iets opstijven.
  2. Ontvet de paling en snijd de paling in mooie ruit van 2 x 2 cm breed en leg tot gebruik in de koeling.
  3. Pluk de verse korianderblaadjes en draai in de blender met de olie en wat citroensap een vinaigrette en maak deze op smaak met peper en zout.
  4. Mierikswortelcrème: Klop de slagroom ¾ stijf en doe er naar smaak de mierikswortel uit het potje en het zeer fijn gesnipperde lente-uitje door. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen. Bewaar in de koelkast tot het uitserveren.

presentatie

  1. Trek met de vinaigrette dunne strepen op de borden
  2. Neem de wortel uit de koelkast, en giet de wortels af.
  3. Schik de worteltagliatelle luchtig in een open ringvormpje van 5 cm doorsnee, en schik de paling op de wortel; ongeveer 5-6 stuks p.p.
  4. Met een warme lepel een quenelle mierikswortelcrème maken en erop leggen.
  5. Wat van het wortelsap op het bord er rond druppelen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten