
hoofdingrediënten
terrine
500
g
zachte geitenkaas zonder korst
100
g
boter
4
st
rode paprika?s
6
el
olijfolie
4
st
courgettes
salade
200
g
gemengde sla (rucola, lollo rosso, veldsla, ijsbergsla)
vinaigrette
1
dl
olijfolie extra vergine
1
dl
walnotenolie
2
el
witte balsamico
honing, peper, zout
garnering
75
g
walnoten
2
tk
basilicum
2
tk
kervel
2
tk
oregano
1
st
stokbrood
2
tk
rozemarijn
2
tn
knoflook
olijfolie
kleine halfronde terrinevorm
bereiding
- Halveer de paprika's en verwijder de stengel en het zaad. Leg ze op een stuk aluminiumfolie in de oven op grillstand (200 graden). Laat het vel zwart worden. Leg ze dan in een schaal en dek af met huishoudfolie en laat 10 minuten rusten. Verwijder dan de vellen. Snijd de halve paprika?s in zo breed mogelijke repen.
- Snijd met de snijmachine stand 10 lange plakken van de courgettes. Gebruik de stukken met zaad niet. Blancheer de plakken 1/2 minuut in gezouten, kokend water. Neem ze uit het water als ze beetgaar zijn en laat goed uitlekken.
- Roer de boter smeuiig en vermeng dan met de geitenkaas en de olijfolie.
- Bekleed de terrinevorm met huishoudfolie en laat flink wat overhangen.
- Bekleed de vorm eerst met courgette en dan daarop een laagje van de rode paprika. Leg de repen in de breedte zodat aan de zijkanten wat overhangt. Vul de vorm met de geitenkaas en dek dan weer af met paprika- en dan courgetteplakken die aan de zijkant overhangen.
- Trek het huishoudfolie strak aan en zet de terrine ongeveer 15 minuten in de blast-chiller.
- Maak de vinaigrette en breng op smaak met honing, peper en zout.
- Hak de walnoten en pluk de kruiden in stukjes.
- Stort de geitenkaasterrine als deze nog licht bevroren is zodat je mooie dunne (1 cm) plakken kunt snijden met een warm mes. Laat de plakken op kamertemperatuur komen op een stuk huishoudfolie.
- Bak het stokbrood af en laat afkoelen. Snijd dan plakjes en smeer met een kwast olijfolie over de plakjes stokbrood, wrijf dan met een gehalveerde knoflookteen over het brood. Bestrooi met fijngehakte rozemarijn. Laat dit in de oven roosteren.
presentatie
- Leg op ieder bord wat gemengde sla in het midden.
- Leg daar de geitenkaasterrine op.
- Druppel wat vinaigrette over de salade en garneer met de walnoten en de kruiden.
- Leg het plakje brood op het bord.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


