Kaas

Salade met gefrituurde Camembert en honingsaus

menu: november 2007

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
camembert 30 g
enkele lepels tempurameel
150
g
paneermeel
½
st
knolselderij

dressing

½
dl
olijfolie
½
dl
balsamicoazijn
200
g
gemengde sla frissée, lolo rosso, eikenblad.
1
bs
bieslook
1
st
bak cresson

saus

3
dl
acaciahoning
4
tk
tijm, peper en zout

rode uiencompote

500
g
rode uien
1
dl
bouillon
50
cl
rode wijn azijn
75
g
suiker

bereiding

  1. Maak van de azijn en de olie een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de knolselderij op de snijmachine, of mandoline in dunne plakjes. Frituur deze kort goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met zout.
  3. Uiencompote: De gesnipperde uien fruiten in boter afblussen met azijn en laten inkoken.
  4. Bouillon en suiker toevoegen en de uien laten garen.
  5. Eventueel extra suiker toevoegen als de compote niet zoet genoeg is. Het geheel binden met wat allesbinder.
  6. Verwarm de honing licht met de takjes tijm.
  7. Maak de geplukte sla aan met een weinig dressing.
  8. Maak een tempurabeslag met koud water (dikte van een bier beslag).
  9. Haal de stukjes camembert door het beslag en vervolgens door het paneermeel.
  10. Frituur de Camembert in olie (niet in frituurvet) en laat ze uitlekken op keuken papier.

presentatie

  1. Leg de knolselderijchips midden op een bordje en verdeel de sla hier over.
  2. leg er een stukje camembert op.
  3. schep wat warme honingsaus over het gerecht en garneer met cresson.
  4. Leg er een schepje uiencompôte bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten