
hoofdingrediënten
14
st
camembert 30 g
enkele lepels tempurameel
150
g
paneermeel
½
st
knolselderij
dressing
½
dl
olijfolie
½
dl
balsamicoazijn
200
g
gemengde sla frissée, lolo rosso, eikenblad.
1
bs
bieslook
1
st
bak cresson
saus
3
dl
acaciahoning
4
tk
tijm, peper en zout
rode uiencompote
500
g
rode uien
1
dl
bouillon
50
cl
rode wijn azijn
75
g
suiker
bereiding
- Maak van de azijn en de olie een dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de knolselderij op de snijmachine, of mandoline in dunne plakjes. Frituur deze kort goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met zout.
- Uiencompote: De gesnipperde uien fruiten in boter afblussen met azijn en laten inkoken.
- Bouillon en suiker toevoegen en de uien laten garen.
- Eventueel extra suiker toevoegen als de compote niet zoet genoeg is. Het geheel binden met wat allesbinder.
- Verwarm de honing licht met de takjes tijm.
- Maak de geplukte sla aan met een weinig dressing.
- Maak een tempurabeslag met koud water (dikte van een bier beslag).
- Haal de stukjes camembert door het beslag en vervolgens door het paneermeel.
- Frituur de Camembert in olie (niet in frituurvet) en laat ze uitlekken op keuken papier.
presentatie
- Leg de knolselderijchips midden op een bordje en verdeel de sla hier over.
- leg er een stukje camembert op.
- schep wat warme honingsaus over het gerecht en garneer met cresson.
- Leg er een schepje uiencompôte bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


