Nagerecht

Rouleaux de cognac au crème de café - Cognac-rolletjes met koffielikeur-crème

menu: maart 2003

14 personen

hoofdingrediënten

125
g
boter
4
el
ahornsiroop
125
g
bruine suiker
70
g
gezeefde bloem
3
tl
gemberpoeder
boter, om te pletten
5
dl
room
3
el
poedersuiker, gezeefd
3
tl
oploskoffie
3
el
koffielikeur
75
g
pure chocolade, gesmolten
1
el
franse cognac

bereiding

  1. Verwarm een oven voor tot 180º C. Bekleed 2 bakplaten met bakvast papier. Doe de boter met de ahornsiroop en de bruine basterdsuiker in een pan en roer op een laag vuur tot de boter is gesmolten en de suiker opgelost is. Neem de pan dan van het vuur. Voeg de gezeefde bloem en het gemberpoeder toe. Roer alles kort met een houten lepel door. Houd dit mengsel au bain marie naast de bakplaat op het aanrecht warm. Schep een lepeltje van het mengsel op het bakpapier, dat u op de bakplaat hebt gelegd. Plet dit met beboterde handen tot een dikte van 5 mm. Zet er een uitsteekvormpje van 10 cm op en verwijder dan het overtollige mengsel. Gebruik dit opnieuw. Mocht het mengsel stollen dan kun je dit langzaam op een laag vuurtje opwarmen. NIET KOKEN ! Maak ca 5 vormpjes per bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 6 minuten lichtbruin. Laat ze 30 seconden liggen, neem ze van het papier en wikkel ze, terwijl ze nog warm zijn, om een cannoli-vorm. Zijn ze op het bakvast papier al hard geworden zet ze dan weer even in de warme oven. Bak de ander koekjes op dezelfde manier tot u er 24 stuks hebt.
  2. Meng de room, de gezeefde poedersuiker, oploskoffie en de koffielikeur in een kom met een lepel goed door elkaar. Zet dit mengsel dan, met plastic-folie afgedekt, 1 uur in de koelkast. Klop het mengsel dan met een handmixer tot stijve pieken. Vul de rolletjes hiermee aan beide zijden met behulp van een spuitzak en zet ze koel.

presentatie

  1. Smelt op een laag vuur de chocolade, waaraan de cognac toegevoegd is. Laat het afkoelen en breng met behulp van een papieren cornetje sliertjes van chocolade op de koekjes aan. Leg 2 koekjes op een bordje en geef er een warme kop koffie bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten