Amuse

Rösti met gerookte forel en salsa verde

menu: oktober 2011

14 personen

hoofdingrediënten

2
st
forel
500
g
bloemige aardappels
2
st
lente-ui
0,8
dl
olijfolie (geel voor het bakken)

salsa verde

30
g
peterselie
30
g
basilicum
1
tl
kappertjes
4
st
cocktailaugurkjes
2
st
ansjovisfilet
1
tn
knoflook
2
tl
dijonmosterd
0,6
dl
olijfolie (extra vergine)
1
el
citroensap
rookdoos en mot voor vis (aldermot)

bereiding

  1. Rook de forellen ongeveer 8 minuten en gaar ze na in een oven van 175 graden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en verwijder het vel en de graten. Bewaar de vis op kamertemperatuur. (bovenop de warmhoudkast wanneer het koud is in de keuken)
  2. Salsa verde. Maal peterselie, basilicum, kappertjes, augurkjes, ansjovis, knoflook en mosterd in de keukenmachine/staafmixer. Als alles fijn is voeg dan al draaiende de olijfolie en het citroensap (naar smaak) toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Rösti. Maak de rösti vlak voor uitserveren i.v.m. bruin worden van de aardappelrasp. Schil de aardappels en rasp ze grof. Meng de rasp met de fijngesneden lente-ui. Eventueel zout toevoegen naar smaak.
  4. Vorm 14 platte rondjes (goed aangedrukt) van de aardappelrasp met behulp van een ring met een doorsnede van 5,5 cm en bak ze in de olie om en om goudbruin in 2 à 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. De rösti kan vlak voor uitserveren even opgewarmd worden in de oven of bak de rösti vlak voor uitserveren.

presentatie

  1. Schep op elk röstirondje een beetje salsa verde en leg daar een stukje gerookte forel op.
  2. Leg bovenop nog een beetje salsa verde.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten