Voorgerecht

Rolmops van Black Tiger garnalen

menu: januari 2009

14 personen

hoofdingrediënten

voor de rolmops

20
st
rauwe black tiger garnalen
15
st
black tiger garnalen om te garen
1
el
vispoeder
10
st
c cognac
1
st
rode paprika
½
bs
bieslook
½
st
kleine komkommer
1
st
mango (rijp)
½
st
krop frisee salade
2
el
mayonaise (wordt bij de avocadocrème gemaakt)
cayennepeper

voor de avocadocrème

1
st
avocado (rijp)
2
st
eierdooiers
1
st
limoen
1
dl
zonnebloemolie
1
el
witte wijn azijn
tabasco

voor het specerijenkoekje

125
g
eiwit
5
g
zout
17
g
suiker
125
g
gesmolten boter
20
g
azijn
100
g
bloem
10
g
kerrie
gekneusde zwarte peper

bereiding

  1. De rolmops. Pel alle rauwe garnalen staarten, snijd de rug open en verwijder het darmkanaal. Leg 20 opengevouwen garnalen naast elkaar op een stuk plasticfolie, bestrooi met peper en zout. Bewaar de schalen.
  2. Leg er nog een laagje folie op en plet het geheel zodat je het later kunt oprollen. Maak straks 2 rollen.
  3. Gaar de andere staarten kort in een weinig water met een eetlepel vispoeder. Bewaar deze fond.
  4. Zet de schalen met een klein beetje olijfolie aan, blus af met een beetje cognac en kook verder in met de fond. Haal de schalen er uit en kook in tot een dik stroopje. (ongeveer 4 el)
  5. Hak de gegaarde garnalen fijn in de keukenmachine en meng met 2 eetlepels mayonaise (zie avocadocrème) en het schaaldierenstroopje. Schil de paprika en snijd een ¼ ragfijn in blokjes. Van de rest 28 dunne reepjes snijden. Voeg de ragfijne blokjes en de gesnipperde bieslook naar smaak bij de gehakte garnalen. Breng op smaak met cayenne en zout.
  6. Verdeel de crème over de geplette garnalen en rol strak op en bindt de uiteinden dicht.
  7. Stoom de rollen 10 min. in de rational, vries aan in de snelvriezer (30 min) en snijd 42 plakken.
  8. Het specerijen koekje. Meng alle ingrediënten, en draai het deeg even met een deeghaak.
  9. Verdeel het deeg over een bakmatje en bak op 170 g af. Dit kan in twee keer. Breek de plak in driehoekige stukjes. Je hebt 28 stukjes nodig.
  10. Voor de avocadocrème. Schil de avocado en pureer met de staafmixer. Maak een mayonaise van de rest van de ingrediënten. Voeg 6 el mayonaise bij de gepureerde avocado en meng het geheel.
  11. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd er zeer fijne plakjes van.
  12. Snijd van de mango eveneens zeer fijne plakjes met de kaasschaaf.
  13. Was de frisee en maak er kleine plukjes van.

presentatie

  1. Serveer op een langwerpig amuse bordje. Leg drie plakjes rolmops op het bordje
  2. Leg een 2 plakjes mango naast iedere kant van de middelste rolmops. Leg daar wat frisee, komkommer en een reepje paprika op. Plaats 2 koekjes in dit geheel.
  3. Doe de avocadocrème in een spuitzak en maak een streepje aan de linkerkant van het bord. Maak een streepje mayonaise aan de rechterkant van het bord.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten