Hoofdgerecht

Risotto met zwaardvis, gamba's en coulis van rucola

menu: maart 2014

14 personen

hoofdingrediënten

Zwaardvis

zwaardvis

900
g
zwaardvisfilet

risotto

1,5
st
ui
1,5
el
olijfolie
350
g
risottorijst
1
tl
kurkuma
2,5
dl
droge witte wijn
1
l
groentebouillon
1
st
citroen
0,5
st
courgette (middelgroot)
40
g
geraspte parmezaan

gamba

28
st
gamba
olijfolie, peper en zout

coulis van rucola

100
g
rucola
25
g
pijnboompitten
2
dl
zonnebloemolie

bereiding

  1. Risotto: Verwarm olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde uien licht aan. Voeg de risotto en kurkuma toe, fruit enkele minuten mee en blus daarna af met de witte wijn.
  2. Voeg geleidelijk de bouillon toe (wacht tot het vocht geabsorbeerd is voor je de volgende schep toevoegt). Na ongeveer 30 minuten is de risotto klaar.
  3. Rasp de citroen en pers deze uit. Was de courgette en snijd in plakjes van 3mm en halveer deze.
  4. Als de risotto bijna klaar is de courgette toevoegen.
  5. VLAK VOOR UITSERVEREN: Voeg de Parmezaanse kaas, boter en citroensap én rasp, peper en zout naar smaak toe.
  6. Zwaardvis: Dep de zwaardvis droog en portioneer deze.
  7. Vlak voor uitserveren: Grill de zwaardvis in een grillpan en breng op smaak met peper en zout.
  8. Coulis van rucola: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  9. Was de rucola en slinger hem droog. Houd enkele blaadjes apart als garnering.
  10. Meng in de keukenmachine de rucola met de geroosterde pijnboompitten en voeg geleidelijk zoveel olijfolie (extra vergine) toe, totdat je een smeuiige massa krijgt.
  11. Gamba's: Pel de gamba's en laat de staart er aan zitten.
  12. Verwijder het darmkanaal.
  13. Vlak voor uitserveren: Bak de gamba's in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

presentatie

  1. Doe de risotto in een grote steker op het midden van een warm bord.
  2. Leg hier de gegrilde zwaardvis bovenop.
  3. Doe de coulis in een spuitflacon en spuit een cirkel rondom de risotto.
  4. Garneer met de gamba's en de rucola.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

90 minuten

wijnsuggestie

ENATE Chardonnay ‘234’, Terras Gauda ‘O Rosal’

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten