Amuse

Risotto met gekarameliseerde sjalot en een kaaskrokantje

menu: september 2011

14 personen

hoofdingrediënten

risotto

1/2
el
olijfolie
250
g
arboriorijst
1,5
dl
witte wijn
6
dl
groentebouillon
1
el
slagroom
75
g
geraspte pecorino
2
tk
peterselie (fijngehakt)

gekarameliseerde sjalotten

8
st
sjalotten
1
el
olijfolie
2
el
suiker
3
el
gembersiroop

kaaskrokantjes

150
g
geraspte kaas (old amsterdam)

bereiding

  1. Kaaskrokantjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een bakmatje op de bakplaat. Maak hierop met een ring 14 rondjes met geraspte kaas. Bak 9 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze afkoelen op een rooster zodat ze krokant blijven.
  2. Risotto. Verwarm de olijfolie in een grote pan en zet de rijst aan. Blus af met de witte wijn en voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onder staat. Breng aan de kook en zet de warmtebron laag. Blijf continu roeren tot al het vocht door de rijst is opgenomen. Is de rijst nog niet smeuïg en gaar? Voeg dan meer vocht toe (bereidingstijd ongeveer 20 minuten). Roer tenslotte de room en pecorino door de risotto.
  3. Sjalotten. Pel de sjalotten en snijd ze in grove stukken. Verwarm de olijfolie in een pan, zet de sjalotten kort aan en voeg de suiker toe. Laat kort karameliseren en schenk de gembersiroop in de pan. Laat ongeveer 1 minuut zachtjes garen.

presentatie

  1. Meng de risotto met driekwart van de gekarameliseerde sjalotten.
  2. Verdeel dit over de schaaltjes.
  3. Garneer met de resterende sjalotten, fijngehakte peterselie en een kaaskrokantje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten