Amuse

Rilette van zalm

menu: november 2019

14 personen

hoofdingrediënten

zalm

zalm rilette

250
g
verse zalm, zonder vel
150
g
gerookte zalm, aan een stuk
1
tn
knoflook
2
el
witte wijn
75
g
champignons
4
tk
bieslook
1
st
sjalot

basilicum-dragonmoussaise

1
st
eidooier
2
tl
groene kruidenmosterd
1
el
dragonazijn
1
el
gembersiroop
2
el
krachtige kippenbouillon
5
g
basilicum
5
g
bladpeterselie
5
g
dragon
125
g
druivenpit olie

krokantjes

2
pl
tramazzini brood
olijfolie

bereiding

  1. Zalmvulling: Snijd de zalm tot tartaar.
  2. Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
  3. Snijd de champignons in zeer kleine blokjes.
  4. Snijd de bieslook zeer fijn.
  5. Zet de sjalot en de knoflook licht aan in de olijfolie, voeg de champignons toe en blus af met de witte wijn.
  6. Haal van het vuur, laat afkoelen en voeg de zalmtartaar toe.
  7. Roer de fijngehakte bieslook er door en breng op smaak met peper en zout.
  8. Zet weg tot gebruik in de koelkast.
  9. Krokantjes: Steek uit het brood 2 sterretjes per persoon en besmeer ze licht met olijfolie.
  10. Bak ze goudbruin af in de oven op 175ºC. Bewaar in een afgesloten trommel.
  11. Moussaise: Meng eidooier, mosterd, azijn en gembersiroop in de blender.
  12. Voeg de kruiden en bouillon toe en pureer tot het mengsel volkomen glad is.
  13. Schenk geleidelijk de druivenpit olie erbij tot de moussaise gaat binden.
  14. Breng op smaak met citroensap, zout en witte peper.
  15. Bewaar in een spuitflesje in de koeling tot gebruik.

presentatie

  1. Maak met de kleine ijsknijper bolletjes van de zalmrilette.
  2. Zet de krokantjes er tegenaan en werk af met de moussaise.
  3. Garneer met een paar sprietjes bieslook.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Grand Valensac Chardonnay, Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten