
hoofdingrediënten
1600
g
reebout
peper, zout, boter
saus
5
dl
wildfond
2
dl
rode port
1
dl
rode wijn
1
bl
laurier
2
tk
tijm
6
st
jeneverbessen
75
g
gesnipperde sjalot
20
cl
truffelolie
allesbinder
kool
2
kg
groene kool
100
g
ui in halve ringen
boter, peper, zout
puree
1
kg
aardappelen
250
g
shiitake
150
g
ontbijtspek
1
tn
knoflook
3
st
eidooiers
1
dl
crème fraîche
boter, peper, zout, nootmuskaat
stoofpeer
14
st
giezer wildemanperen
1
fl
rode wijn
2
st
kruidnagel
8
st
jeneverbes
1
st
vanillestokje
200
g
kristalsuiker
2
el
sinaasappelzestes
bereiding
- Reebout. Braad de reebout aan, kruid het vlees en laat het vlees in een oven van 55 graden garen.
- Saus. sjalotten aanfruiten. Voeg wijn, port, fond en kruiden toe.
- Een kwart inkoken en dan zeven. Eventueel wat binden met allesbinder.
- Truffelolie toevoegen en afsmaken.
- Kool. Snijd de kool in dunne repen (gebruik evt. de snijmachine).
- Smelt de boter en fruit de ui, voeg de kool toe en laat gaar worden. Op smaak brengen.
- Puree. de geschilde aardappels gaar koken en pureren met een pureeknijper.
- De spekjes bakken, knoflook toevoegen en de in reepjes gesneden shiitake toevoegen. Laat gaar worden.
- Klop de dooiers los en meng door de puree, boter en spekjesmengsel toevoegen.
- Zoveel crème frisjes toevoegen als nodig is om de puree luchtig te maken. Afsmaken met peper, zout en nootmuskaat.
- Peertjes. Schil de peertjes snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
- Laat de rode wijn met kruidnagel, jeneverbessen,suiker, opengesneden vanillestokje en sinaasappelzestes een halfuur trekken op een laag vuur.
- Zeef dit over de peertjes en laat ze drie kwartier garen.
- Bind het vocht met allesbinder en laat afkoelen. Bewaar de peertjes in het ingedikte vocht.
presentatie
- Snijd de reebout in dunne plakjes.
- Leg metalen ringen op de verwarmde borden.
- Vul de ring met een laagje aardappelpuree en leg daar wat groene kool op.
- Leg wat reebout op de kool en napeer de saus op/rondom dit geheel.5. Plaats het peertje op het bord.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


