Voorgerecht

Ravioli met geroosterde paprika, geitenkaas en rucola

menu: juni 2012

14 personen

hoofdingrediënten

pasta

400
g
bloem type 00
4
st
eieren
eventueel olijfolie

vulling

300
g
zachte bettine geitenkaas
1
st
rode paprika
15
g
rucola sla
20
g
pijnboompitten
zout en peper
125
g
parmezaanse kaas (aan een stuk)
200
g
room
200
g
crème fraiche
peper en zout
14
st
majoraanblaadjes ter garnering (zie hoofdgerecht)

bereiding

  1. Maak de pasta volgens algemeen recept met de kitchen aid.
  2. Verdeel de massa over 6 delen en draai er 6 plakken van, beginnend met de dikste stand en eindigend op stand 6.
  3. Vulling: Verwarm de oven op 190 graden, leg de paprika’s in een niet ingevette braadslee en schuif ze 20 tot 30 minuten in de oven tot de schil rondom geblakerd is en openspringt.
  4. Leg ze in een kom en laat ze 10 minuten afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  6. Snijd de geitenkaas en rucola in kleine stukjes en meng dit met de afgekoelde pijnboompitjes.
  7. Trek de velletjes van de paprika’s en verwijder alle zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika in kleine blokjes en meng dit door de geitenkaasmassa.
  8. Ravioli:Leg de pastastroken op de met bloem bestoven werkbank.
  9. Leg een quenelle met een tussenruimte van 5 cm op de vellen in totaal 42 st.
  10. Bestrijk met het losgeslagen eiwit het pastadeeg tussen de quenellen.
  11. Leg hierover een lang gemaakte pastastrook. Herhaal dit tot je voldoende ravioli hebt.
  12. Steek de ravioli uit met een stekertje met gekartelde rand van 5,5 cm en leg op een met bloem bestoven blad.
  13. Maak er 3 pp dus 42 stuks voor 14 personen.
  14. Kook voor uitserveren de ravioli in ruim kokend water, met een scheutje olijfolie en wat zout , in ongeveer 6 minuten gaar.
  15. Verwarm de room met de crème fraiche en breng op smaak met peper en zout.
  16. Rasp de Parmezaanse kaas.

presentatie

  1. Leg in een diep bord 3 stuks ravioli.
  2. Giet er wat warme room overheen en garneer met vers geraspte kaas en een plukje majoraan.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten