
hoofdingrediënten
45
g
ongezouten boter
6
st
prei
zout en peper
375
g
aardappelen
1½
l
kippenbouillon
1
dl
room
½
el
cointreau
1
dl
slagroom
1
st
handsinaasappel
2
tk
kervel
4
pl
bladerdeeg
4
pl
ardenner ham
beetje eidooier
bereiding
- Gebruik alleen het wit/lichtgroene deel (750 g) van de prei. Snijd in ringen.
- Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes.
- Verhit de boter in een pan en voeg de prei toe met een snufje zout. Bak de prei zacht in ongeveer 10 minuten.
- Voeg de aardappelen toe en bak het mengsel 3 minuten.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 20 minuten sudderen, voeg de room toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep in de keukenmachine tot een glad mengsel.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en houd de soep warm op de warmhoudplaat.
- Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de fijn geraspte schil met de Cointreau.
- Klop de room tot yoghurt dikte en spatel de sinaasappelrasp door de slagroom.
- Soepstengel. Rol met een deegroller 4 plakjes bladerdeeg iets uit en besmeer licht met eigeel.
- Beleg 2 plakjes bladerdeeg met ardenner ham en leg er twee andere plakjes bladerdeeg bovenop.
- Rol nog een keer aan met de deegroller en vries licht aan in de snelvriezer.
- Snijd dunne reepjes van ong. een halve cm.
- Draai er spiraaltjes van en plak de uiteinden vast op het bakmatje.
- Bak ze goudbruin op 200 graden.
presentatie
- Verwarm de salamander.
- Schep de soep in voorverwarmde kopjes en garneer met een schepje room.
- Plaats de kopjes onder de salamander tot de room mooi lichtbruin is.
- Garneer met toefje kervel en versgemalen peper.
- Leg er een soepstengel naast en zet de rest in een glas op tafel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


