Soep

Preisoep met Sinaasappel en Soepstengel

menu: maart 2012

14 personen

hoofdingrediënten

45
g
ongezouten boter
6
st
prei
zout en peper
375
g
aardappelen
l
kippenbouillon
1
dl
room
½
el
cointreau
1
dl
slagroom
1
st
handsinaasappel
2
tk
kervel
4
pl
bladerdeeg
4
pl
ardenner ham
beetje eidooier

bereiding

  1. Gebruik alleen het wit/lichtgroene deel (750 g) van de prei. Snijd in ringen.
  2. Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes.
  3. Verhit de boter in een pan en voeg de prei toe met een snufje zout. Bak de prei zacht in ongeveer 10 minuten.
  4. Voeg de aardappelen toe en bak het mengsel 3 minuten.
  5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat de soep 20 minuten sudderen, voeg de room toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer de soep in de keukenmachine tot een glad mengsel.
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe en houd de soep warm op de warmhoudplaat.
  9. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de fijn geraspte schil met de Cointreau.
  10. Klop de room tot yoghurt dikte en spatel de sinaasappelrasp door de slagroom.
  11. Soepstengel. Rol met een deegroller 4 plakjes bladerdeeg iets uit en besmeer licht met eigeel.
  12. Beleg 2 plakjes bladerdeeg met ardenner ham en leg er twee andere plakjes bladerdeeg bovenop.
  13. Rol nog een keer aan met de deegroller en vries licht aan in de snelvriezer.
  14. Snijd dunne reepjes van ong. een halve cm.
  15. Draai er spiraaltjes van en plak de uiteinden vast op het bakmatje.
  16. Bak ze goudbruin op 200 graden.

presentatie

  1. Verwarm de salamander.
  2. Schep de soep in voorverwarmde kopjes en garneer met een schepje room.
  3. Plaats de kopjes onder de salamander tot de room mooi lichtbruin is.
  4. Garneer met toefje kervel en versgemalen peper.
  5. Leg er een soepstengel naast en zet de rest in een glas op tafel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten