Soep

Pompoensoepje met basilicumroom

menu: oktober 2008

14 personen

hoofdingrediënten

2
st
middelgrote uien
1
kg
pompoen
100
g
boter
4
st
tomaten
l
kippenbouillon (van bouillonpoeder)
2
dl
room
1
bs
basilicum

bereiding

  1. Snijd de uien in grove stukken en de schoongemaakte pompoen in blokjes.
  2. Smelt de boter, voeg hierbij de ui en laat deze even uitzweten.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe, plaats een deksel op de kookpot en laat alles 5 minuten stoven.
  4. Schep de van pitjes ontdane, in stukken gesneden tomaten er door en giet de kippenbouillon er bij.
  5. Laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer en giet door een grove zeef.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Klop de room half stijf en roer er fijngehakte basilicumblaadjes door.

presentatie

  1. Serveer de soep in een warm kopje.
  2. Laat er wat basilicumroom op lopen.
  3. Garneer af met een basilicumblaadje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten