hoofdingrediënten
2
st
middelgrote uien
1
kg
pompoen
100
g
boter
4
st
tomaten
1½
l
kippenbouillon (van bouillonpoeder)
2
dl
room
1
bs
basilicum
bereiding
- Snijd de uien in grove stukken en de schoongemaakte pompoen in blokjes.
- Smelt de boter, voeg hierbij de ui en laat deze even uitzweten.
- Voeg de pompoenblokjes toe, plaats een deksel op de kookpot en laat alles 5 minuten stoven.
- Schep de van pitjes ontdane, in stukken gesneden tomaten er door en giet de kippenbouillon er bij.
- Laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en giet door een grove zeef.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Klop de room half stijf en roer er fijngehakte basilicumblaadjes door.
presentatie
- Serveer de soep in een warm kopje.
- Laat er wat basilicumroom op lopen.
- Garneer af met een basilicumblaadje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


