Soep

Pompoensoep met coquille en paddenstoelen

menu: december 2012

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
coquilles
1
st
ui
1
st
prei
400
g
knolselderij
4
tn
knoflook
800
g
pompoen (oranje hokkaido pompoen of franse potiron)
9
dl
kippenbouillon
2
dl
room
3
st
koningsoesterzwammen
100
g
enoki paddenstoelen
4
pl
gekookte ham
1
el
truffelsap
2
tk
peterselie
boter

bereiding

  1. Snijd de ui, prei, knolselderij en pompoen in stukken en fruit ze zachtjes aan. Voeg de fijngesneden knoflook toe. Blus met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat dan 1,5 uur zachtjes koken op de doorkooktafel.
  2. Pureer de soep met de staafmixer en passeer door een zeef. Breng op smaak en voeg truffelsap naar smaak toe.
  3. Snijd de koningsoesterzwammen in de lengte in plakken. In totaal 14 plakken. Bak ze in een ingevette pan en breng op smaak. Doe dit vlak voor uitserveren anders worden ze taai.
  4. Reinig de enoki paddenstoelen en snijd 14 repen uit de gekookte ham. Rol enkele enoki paddenstoelen in een reepje ham en herhaal dit 13 x.
  5. Bak de coquilles in een antiaanbakpan en breng op smaak met peper en zout.

presentatie

  1. Neem verwarmde diepe borden.
  2. Schuim de soep op met de staafmixer.
  3. Doe de soep in de borden en leg in ieder bord een coquille met daar tegenaan een gebakken plak koningsoesterzwam en een rolletje enoki paddenstoel.
  4. Bestrooi met gehakte peterselie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten