
hoofdingrediënten
tomaten
Tomatensoep
1,5
kg
pruimtomaten
1
st
rode chili peper
1
st
rode paprika
2
st
ui
6
tn
knoflook
2
el
tomatenpuree
3
el
olijfolie
1
l
groentebouillon van poeder
zout
zwarte peper uit de molen
14
bl
basilicum
Paprikaroom
1
st
rode paprika
1
el
olijfolie
125
g
crème fraîche
tabasco
bereiding
- Tomatensoep. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten. Halveer de chilipeper en verwijder de zaadjes. Hak de uien grof en maak de knoflook fijn.
- Leg de tomaten, chilipeper, uien en tomatenpuree op een bakblik, schud goed door elkaar, sprenkel er de olijfolie over en schud nog eens door elkaar. Plaats ± 20 minuten in de oven.
- Halveer de paprika's voor de soep en de room en verwijder de zaadjes. Leg de halve paprika's met het vel naar boven op een bakplaat en smeer in met olijfolie. Plaats ± 40 minuten in de oven.
- Leg de gare stukken paprika onmiddellijk in een kom, dek af met plasticfolie en laat ze 10 minuten afkoelen.
- Maak de groentenbouillon.
- Paprikaroom. Pel het vel van twee halve paprika's en pureer het vruchtvlees samen met de helft van de crème fraîche in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Giet het mengsel in een kom en roer er de rest van de crème fraîche door. Breng de room op smaak met peper en zout en een paar druppels tabasco. Zet tot gebruik in de koeling.
- Pel het vel van de andere twee halve paprika's en pureer ze samen met het geroosterde tomatenmengsel. Voeg de helft van de groentenbouillon toe en wrijf de massa door een zeef en voeg de rest van de bouillon toe. Warm het geheel langzaam op en breng op smaak met peper en zout.
presentatie
- Schep de soep in een diep bord en schep in het midden een lepel van de paprikaroom.
- Garneer met een basilicumblaadje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


