Nagerecht

Picarones met pompoenijs

menu: september 2016

14 personen

hoofdingrediënten

pompoen (oranje hokkaido pompoen of Franse potiron)

Picarones

250
g
patisserie bloem
250
g
pompoenpuree
1
dl
volle melk
2,5
el
bakpoeder
zout
zonnebloemolie

picaronesaus

250
g
basterdsuiker (donkerbruin)
100
g
honing
1
st
sinaasappel
0,5
dl
water

pompoenijs

230
g
pompoenpuree
1
tl
vanille-extract
1
st
vanillestokje
170
g
basterdsuiker (donkerbruin)
150
g
eidooier, gepasteuriseerd
1/2
tl
kaneel
1/2
tl
gemberpoeder
1/4
tl
zout
1/4
tl
nootmuskaat
5
dl
slagroom

Pompen

1
st
pompoen

bereiding

  1. Pompoen:Schil de pompoen en snijd in kleine stukjes.
  2. Kook de pompoen goed gaar en vermaal in de foodprocessor.
  3. Picaronedeeg: Zeef het meel en het bakpoeder in een kom, voeg zout toe en meng goed.
  4. Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat alles goed gemengd is maar niet te nat.
  5. Weeg de pompoenpuree af en meng de de pompoenpuree door het deeg heen en voeg eventueel nog wat melk toe als het erg droog is(het deeg moet nat zijn).
  6. Doe het deeg in een spuitzak met daarin een gekarteld spuitmondje.
  7. Giet zonnebloemolie in een kookpan en verhit tot 170ºC.
  8. Spuit nu boven de olie van 170° reepjes van ongeveer 5 cm en knip de reepjes af met een schaar(1 knijpen en 1 knippen) .
  9. Frituur de reepjes goudbruin.
  10. Laat de reepjes uitlekken op papier.
  11. Picaronesaus: Rasp de sinaasappel en pers hem daarna uit.
  12. Warm in een pan de bruine suiker met de honing op en doe er de sinaasappelschilrasp en het sap bij met wat water.
  13. Laat op een laag vuur koken tot het wat indikt (saus moet vloeibaar blijven).
  14. Pompoenijs: Snijd  het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaden er uit.
  15. Meng de pompoenpuree, vanille-extract en vanille zaden.
  16. Meng 3/4 van de room en de helft van de suiker in een kleine pan en breng dit net aan de kook.
  17. Meng in een andere kom, de eierdooiers, kaneel, gember, zout, nootmuskaat, de resterende room en de resterende suiker, tot de suiker opgelost is.
  18. Haal de room van het vuur en voeg dit geleidelijk toe aan het eimengsel.
  19. Giet het hele eimengsel in een pan en laat sudderen tot het mengsel begint in te dikken (blijven roeren).
  20. Giet het eimengsel in een kom en plaats deze kom in een grotere kom gevuld met koud water. Laat afkoelen terwijl je voortdurend roert.
  21. Roer de pompoen erdoor en meng alles goed.
  22. Giet het mengsel vervolgens in de ijsmachine.

presentatie

  1. Presentatie: Leg op een rond bord 1 picarone.
  2. Schenk de saus in een klein bakje en zet dit ernaast.
  3. Leg hier een quenelle ijs bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Banyuls Tradition Réserve 4 Ans

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten