Tussengerecht

Pestobrood

menu: juli 2005

14 personen

hoofdingrediënten

100
g
basilicumblaadjes
50
g
pijnboompitten
40
g
knoflook
7
el
olijfolie
50
g
geraspte parmezaanse kaas
500
g
bloem
1
st
zak gedroogde gist
1
tl
zout
3
dl
water (handwarm)
100
g
gesneden pancetta

bereiding

  1. Pesto. Rooster de pijnboompitten. Doe de basilicum, de pijnboompitjes en de knoflook in een keukenmachine en draai deze tot een korrelige pasta. Voeg, terwijl de machine draait, in een dun straaltje de olijfolie toe. Doe de Pesto over in een schaaltje en roer er de parmezaanse kaas door. Breng op smaak met zout.
  2. Brood. Zeef de bloem op het werkvlak. Meng de bloem met de gist en het zout. Maak in het midden een kuiltje en giet daar het water in en meng vanuit het midden het water door de bloem. Als al het water is opgenomen er een elastisch deeg van kneden. (kan ook in de Kitchen Aid). Bol het deeg op en laat het op een warme plaats rijzen, tot dubbele omvang, maar minstens 45 minuten.
  3. Snij ondertussen de pancetta in kleine reepjes.
  4. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit tot een plak van ongeveer 25 x 40 cm. Smeer op de plak de Pesto, zodanig, dat er aan de kant een 2 cm onbedekt blijft en verdeel de pancetta gelijkmatig over de plak. Rol het brood vanuit de lange kant op en leg het op een ingevette plaat. Laat 15 min. Narijzen.
  5. Besprenkel het boord met water. Zet het brood in een koude oven met onderin een (hittebestendig) bakje kokend water. Stel de CombiPlus oven in op 225°C en 80% vochtigheid bak het brood in ongeveer 15 min. Lichtbruin en gaar. Halverwege de vochtigheidsgraad verlagen naar 20%.

presentatie

  1. Snij van het brood sneden en presenteer die in een broodmandje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten