
hoofdingrediënten
peer
perenmousse
250
g
perencoulis
200
g
slagroom
suikerwater, 75 g suiker met 75 ml water
75
g
eigeel gepasteuriseerd
6
bl
gelatine
yoghurt-honingijs
350
ml
water
100
g
suiker
25
g
glucose
40
g
honing
25
g
limoensap
200
g
griekse yoghurt
100
g
creme fraiche
50
g
slagroom
schotsen van eiwit
65
ml
water
125
g
suiker
75
g
eiwit, gepasteuriseerd
25
g
suiker
garnering
1
bk
honey cress
walnoot amandelkrokant
75
g
walnoten
25
g
amandelschaafsel
30
g
honing
bereiding
- Perenmousse: Week de gelatine in ruim koud water.
- Maak suikerwater van 75 ml water en 75 g suiker en breng aan de kook tot alles is opgelost.
- Doe het eigeel in een kom, voeg het hete suikerwater toe en klop lobbig.
- Verwarm de perencoulis en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
- Klop de slagroom lobbig.
- Laat de coulis iets afkoelen en meng met het luchtige eidooiermengsel.
- Laat het afkoelen en voeg de lobbig geslagen room toe.
- Zet weg in de koeling tot gebruik.
- IJs: Breng suiker, water en glucose aan de kook en laat enkele minuten doorkoken.
- Laat dit afkoelen.
- Roer de honing en limoensap door het afgekoelde mengsel.
- Roer er vervolgens de yoghurt, room en crème fraÎche doorheen.
- Draai er ijs van in de ijsmachine, maak er ijsbolletjes van en zet weg tot gebruik in de vriezer.
- Schotsen van eiwit: Doe het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook tot 120ºC.
- Klop de eiwitten iets op in de Kitchen-aid en giet er beetje bij beetje 25 gram suiker bij.
- Giet dan voorzichtig het suikerwater erbij en mix op de volle stand.
- Klop door totdat de massa stijf is.
- Smeer het mengsel dun uit op een bakmat en droog dit op 80ºC in de oven.
- Walnoten amandelkrokant : Hak de walnoten grof, meng met de honing en amandelschaafsel en smeer uit op een bakmat.
- Bak af in een oven op 150ºC gedurende 15-20 minuten.
- Laat afkoelen en verkruimel de massa.
presentatie
- Neem een rond bord en leg er een quenelle perenmousse op.
- Decoreer de mousse met honeycress.
- Leg er een bolletje ijs naast en steek hier een eiwitschots in.
- Strooi er walnoot amandelkrokant omheen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Carte d’Or


