
hoofdingrediënten
perzik, frambozen
gepocheerde perziken
1
st
vanillestokje
1
l
water
300
g
suiker
7
st
perziken
frambozensaus
450
g
frambozen, diepvries
150
g
geleisuiker
0,25
st
citroen
tuille
35
g
blanke amandelen
25
g
boter
100
g
poedersuiker
20
g
bloem
55
g
eiwitten, gepasteuriseerd
1
mp
zout
suikerkapje
zonnebloemolie, scheut
250
g
suiker
10
g
glucosesiroop
1
dl
water
vanilleijs
5
dl
volle melk
1,5
dl
slagroom
1
st
vanillestokje
140
g
eidooier, gepasteuriseerd
140
g
suiker
0.5
st
citroen
garnering
14
st
mintblaadjes
bereiding
- Gepocheerde perziken: Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en doe alles in een pan met het water en de suiker.
- Breng dit aan de kook en als de suiker is opgelost voeg dan de perziken toe en laat 8 minuten pocheren in de suikersiroop.
- Ontvel, halveer en ontpit de perziken.
- Frambozensaus: Breng de frambozen met de geleisuiker en sap van een kwart citroen aan de kook en laat 3 minuten doorkoken.
- Pureer de massa met een staafmixer.
- Vanilleijs: Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.
- Laat dit samen met de room en melk 20 minuten trekken.
- Klop de eidooier samen met de suiker en 1 eetlepel citroensap los.
- Voeg dit toe aan het roommengsel en laat iets binden op de kookplaat. Let op mag niet koken!
- Laat afkoelen en draai er ijs van in de ijsmachine.
- Tuille: Verwarm de oven op 170ºC.
- Hak de amandelen fijn.
- Meng in een kom de poedersuiker, bloem, gesmolten boter en eiwit.
- Plaats op een siliconenmatje 14 ringen van 6 cm en bestrijk ze met een dun laagje van het beslag.
- Strooi er wat gehakte amandelen op.
- Bak ze in ongeveer 7 minuten bruin en haal ze van de bakplaat . Steek ze voozichtig rondom los uit de ringetjes en bewaar in een afgesloten doos.
- Bestrooi ze vlak voor uitserveren licht met poedersuiker.
- Suikerspinsel: Gebruik de suikerthermometer. Verhit in een pan met dikke bodem de suiker, glucose en water tot ongeveer 140ºC.
- Laat iets afkoelen.
- Ga met een vork in de suikerstroop en beweeg met tegengestelde bewegingen boven een met bakpapier beklede plaat zodat er een suikerspinsel ontstaat.
- Bewaar het suikerspinsel in een afgesloten doos met laagjes bakpapier ertussen.
presentatie
- Maak een spiegeltje van de frambozensaus op het bolbord.
- Leg hierop de halve perzik met een bolletje ijs.
- Leg er voorzichtig wat suikerspinsel overheen.
- Garneer met een blaadje munt en leg er een koekje bestrooid met poedersuiker naast.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Muscat de Rivesaltes (2)


