Tussengerecht
Parelhoenfritot met knolselderijmousseline, truffelolie en rucola
menu: december 2009
14 personen

hoofdingrediënten
350
g
parelhoenfilets
peper en zout
100
g
paneermeel
100
g
pankomeel
beetje bloem
gepasteuriseerd eiwit
zonnebloemolie om te frituren
20
g
blaadjes rucola
½
dl
truffelolie
250
g
knolselderij
250
g
aardappels (bloemige)
koksroom naar smaak
peper en zout
nootmuskaat
14
st
prikkers
bereiding
- Sla de stukjes vlees plat, snijd in 14 reepjes. Peper en zout de stukjes vlees.
- Haal ze door de bloem en daarna door losgeklopt eiwit.
- Meng de paneermeel met de pankomeel en paneer hiermee de stukjes vlees en rijg aan een prikker. Bewaar gekoeld en op het laatste moment de prikker frituren.
- Mousseline. Kook de knolselderij en de aardappels gaar.
- Giet af en maak er een mooie puree van met de koksroom tot er een smeuïge massa ontstaat.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe alles in een spuitzak en leg in de warmte kast voor later gebruik.
- Maak de rucola op smaak met wat truffelolie.
presentatie
- Vul de ovale glaasjes met een laagje knolselderij mousseline.
- Doe er wat rucola op die aangemaakt is met wat truffelolie.
- Steek hier de prikker met de parelhoender bovenop zodat de parelhoender boven het glaasje uitsteekt of leg de prikker op het glaasje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


