Tussengerecht

Parelhoenfritot met knolselderijmousseline, truffelolie en rucola

menu: december 2009

14 personen

hoofdingrediënten

350
g
parelhoenfilets
peper en zout
100
g
paneermeel
100
g
pankomeel
beetje bloem
gepasteuriseerd eiwit
zonnebloemolie om te frituren
20
g
blaadjes rucola
½
dl
truffelolie
250
g
knolselderij
250
g
aardappels (bloemige)
koksroom naar smaak
peper en zout
nootmuskaat
14
st
prikkers

bereiding

  1. Sla de stukjes vlees plat, snijd in 14 reepjes. Peper en zout de stukjes vlees.
  2. Haal ze door de bloem en daarna door losgeklopt eiwit.
  3. Meng de paneermeel met de pankomeel en paneer hiermee de stukjes vlees en rijg aan een prikker. Bewaar gekoeld en op het laatste moment de prikker frituren.
  4. Mousseline. Kook de knolselderij en de aardappels gaar.
  5. Giet af en maak er een mooie puree van met de koksroom tot er een smeuïge massa ontstaat.
  6. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe alles in een spuitzak en leg in de warmte kast voor later gebruik.
  7. Maak de rucola op smaak met wat truffelolie.

presentatie

  1. Vul de ovale glaasjes met een laagje knolselderij mousseline.
  2. Doe er wat rucola op die aangemaakt is met wat truffelolie.
  3. Steek hier de prikker met de parelhoender bovenop zodat de parelhoender boven het glaasje uitsteekt of leg de prikker op het glaasje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten