soepje

Paprikasoepje met gerookte heilbot

menu: december 2016

14 personen

hoofdingrediënten

paprika, gerookte heilbot

soep

3
tn
knoflook
2
stng
bleekselderij
3
st
gele paprika
1
st
venkel
10
st
saffraandraadjes
1,3
l
kippenbouillon, poeder
3
dl
slagroom
2
el
pernod
peper en zout

heilbot

250
g
heilbot
100
g
zeekraal

bereiding

  1. Soep: Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  2. Snijd de bleekselderij in stukjes van ½ cm.
  3. Snijd de venkel in stukjes van 1 cm.
  4. Snijd de paprika open, haal de zaadlijsten eruit en snijd hem in kleine stukjes van 1 cm.
  5. Verhit wat boter in een pan en fruit de knoflook, bleekselderij en venkel glazig op zacht vuur.
  6. Voeg de paprika en saffraan toe en laat 1 minuut meefruiten.
  7. Schenk de kippenbouillon erbij en laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  8. Pureer de soep in de blender en passeer door een grove zeef.
  9. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  10. Rook de heilbot ongeveer 15 minuten zachtjes in de rookoven en laat hem hierin afkoelen.
  11. Klop de slagroom lobbig en roer de helft door de soep, meng de andere helft met de pernod en garneer hiermee de soep voor uitserveren.
  12. Zeekraal: Haal de harde stukjes van de zeekraal. Blancheer de zeekraal in kokend water, spoel direct af met koud water en laat goed uitlekken.

presentatie

  1. Snijd de heilbot in kleine stukjes.
  2. Klop de soep luchtig met de staafmixer.
  3. Leg de heilbot in het bolbord en giet hierover de schuimige soep.
  4. Werk af met een quenelle pernodroom en wat zeekraal.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Domaine Félines Jourdan Picpoul de Pinet, Mâcon La Roche-Vineuse, Schieferterrassen Trocken, Soave Classico ‘Superiore’

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten