
hoofdingrediënten
paprika, gerookte heilbot
soep
3
tn
knoflook
2
stng
bleekselderij
3
st
gele paprika
1
st
venkel
10
st
saffraandraadjes
1,3
l
kippenbouillon, poeder
3
dl
slagroom
2
el
pernod
peper en zout
heilbot
250
g
heilbot
100
g
zeekraal
bereiding
- Soep: Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Snijd de bleekselderij in stukjes van ½ cm.
- Snijd de venkel in stukjes van 1 cm.
- Snijd de paprika open, haal de zaadlijsten eruit en snijd hem in kleine stukjes van 1 cm.
- Verhit wat boter in een pan en fruit de knoflook, bleekselderij en venkel glazig op zacht vuur.
- Voeg de paprika en saffraan toe en laat 1 minuut meefruiten.
- Schenk de kippenbouillon erbij en laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Pureer de soep in de blender en passeer door een grove zeef.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Rook de heilbot ongeveer 15 minuten zachtjes in de rookoven en laat hem hierin afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig en roer de helft door de soep, meng de andere helft met de pernod en garneer hiermee de soep voor uitserveren.
- Zeekraal: Haal de harde stukjes van de zeekraal. Blancheer de zeekraal in kokend water, spoel direct af met koud water en laat goed uitlekken.
presentatie
- Snijd de heilbot in kleine stukjes.
- Klop de soep luchtig met de staafmixer.
- Leg de heilbot in het bolbord en giet hierover de schuimige soep.
- Werk af met een quenelle pernodroom en wat zeekraal.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Domaine Félines Jourdan Picpoul de Pinet, Mâcon La Roche-Vineuse, Schieferterrassen Trocken, Soave Classico ‘Superiore’


