
hoofdingrediënten
330
g
boekweit pannenkoekmeel
7
dl
melk
2
st
eieren
bakpoeder
10
g
suiker
20
g
gesmolten boter
kokosijs
7,5
dl
kokosmelk
195
g
suiker
75
g
gedroogde cranberries
3
el
kokoslikeur
compote van bosbessen
375
g
bosbessen (diepvries)
1
dl
bosbessencoulis
6
st
gedroogde vijgen
9
el
honing
1/2
st
citroen
14
st
muntblaadjes voor garnering
bereiding
- Klop de eieren luchtig met de suiker en de gesmolten boter. Voeg de bloem met het mespuntje bakpoeder toe en voeg vervolgens de melk toe. Goed mengen.
- Bak ongeveer 10 kleine pannenkoekjes. (gebruik de kleine flensjespan)
- Kokos ijs. Warm de helft van de kokosmelk op met de suiker totdat die opgelost is. Voeg de rest van de kokosmelk toe en laat afkoelen. Voeg de kokoslikeur toe.
- Draai ijs in de ijsmachine, hak de cranberry's grof en voeg deze op het laatst toe. Bewaar het ijs in de vriezer. Zet het ijs een half uur voor uitserveren in de koeling zodat het niet te hard is.
- Compote. laat de honing lichtjes karamelliseren en voeg de bosbessen met de fijngesneden vijgen en de bosbessencoulis toe. Laat inkoken tot een compote. Voeg wat citroensap toe.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Smeer de pannenkoekjes in met wat compote en rol ze op. Snijd in schuine repen.
presentatie
- Leg op ieder bord 3 in schuine repen pannenkoek met een extra schepje compote.
- Leg daar een bolletje kokos ijs naast
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


