
hoofdingrediënten
asperges, zalm
200
g
witte asperges
200
g
groene asperges
4
bl
gelatine
4
dl
slagroom
½
st
limoen
zout en peper
zalm tartaar
175
g
gerookte zalm
150
g
zalmfilet, zonder graten en vel
½
bs
bieslook
0,4
dl
limoenolie
peper en zout
bereiding
- Schil de witte asperges. Verwijder van de witte en groene asperges de harde uiteinden. Snijd de asperges in korte stukjes en houd ze apart.
- Week 2 gelatineblaadje in ruim koud water.
- Kook de groene asperges 5 minuten in de helft van de slagroom. Los de uitgeknepen gelatine op in het warme mengsel.
- Pureer het mengsel met de staafmixer, wrijf door een grove zeef en breng op smaak met zout, peper en limoensap.
- Vul ovale glaasjes voor 1/3 met een laagje groene aspergemousse en zet een paar minuten in de snelvriezer om op te laten stijven.
- Maak op dezelfde wijze als hierboven( zie punt 2 t/m 4, kooktijd 10 minuten) een puree van de witte asperges met slagroom en gelatine, laat afkoelen en breng een laagje op de groene aspergemousse aan en laat opstijven.
- Hak de gerookte zalm en verse zalm fijn en meng met wat fijngesneden bieslook en limoenolie.
- Breng op smaak met peper en zout en verdeel voor uitserveren over de pannacotta.
presentatie
- Serveer de pannacotta met zalmtartaar in ovale amuseglaasjes op kamertemperatuur.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
45 minuten
wijnsuggestie
Groot Parys Chenin Blanc Ongehout



