Amuse

Pannacotta van asperges met zalmtartaar

menu: mei 2013

14 personen

hoofdingrediënten

asperges, zalm

200
g
witte asperges
200
g
groene asperges
4
bl
gelatine
4
dl
slagroom
½
st
limoen
zout en peper

zalm tartaar

175
g
gerookte zalm
150
g
zalmfilet, zonder graten en vel
½
bs
bieslook
0,4
dl
limoenolie
peper en zout

bereiding

  1. Schil de witte asperges. Verwijder van de witte en groene asperges de harde uiteinden. Snijd de asperges  in korte stukjes en houd ze apart.
  2. Week 2 gelatineblaadje in ruim koud water.
  3. Kook de groene asperges 5 minuten in de helft van de slagroom. Los de uitgeknepen gelatine op in het warme mengsel.
  4. Pureer het mengsel met de staafmixer, wrijf door een grove zeef en breng op smaak met zout, peper en limoensap.
  5. Vul ovale glaasjes voor 1/3 met een laagje groene aspergemousse en zet een paar minuten in de snelvriezer om op te laten stijven.
  6. Maak op dezelfde wijze als hierboven( zie punt 2 t/m 4, kooktijd 10 minuten) een puree van de witte asperges met slagroom en gelatine, laat afkoelen en breng een laagje op de groene aspergemousse aan en laat opstijven.
  7. Hak de gerookte zalm en verse zalm fijn en meng met wat fijngesneden bieslook en limoenolie.
  8. Breng op smaak met peper en zout en verdeel voor uitserveren over de pannacotta.

presentatie

  1. Serveer de pannacotta met zalmtartaar in ovale amuseglaasjes op kamertemperatuur.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

45 minuten

wijnsuggestie

Groot Parys Chenin Blanc Ongehout

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten