hoofdingrediënten
pannacotta
1,2
l
room
9
bl
gelatine
95
g
suiker
20
g
vanillesuiker
balsamicosiroop
225
g
balsamicoazijn
1½
el
glucosestroop
citrusmarmelade
3
st
sinaasappels
3
st
rode grapefruit
3
st
kumquats
100
g
suiker
iets campari
garneerkoekjes
120
g
witte bloem
120
g
poedersuiker
105
g
eiwit
bereiding
- Pannacotta. Gelatine in koud water weken. De slagroom met suiker en vanillesuiker aan de kook brengen en 2-3 minuten zachtjes laten koken. Gelatine uitknijpen en oplossen in het warme roommengsel. Dit mengsel over 14 ramequins verdelen en eerst in de vriezer en daarna inde koeling laten opstijven.
- Balsamicostroop en het citrusfruit. De azijn rustig laten inkoken tot 1/3e. De stroop moet zoet en dik zijn. Een flinke lepel (1,5) glucose stroop toevoegen en koud zetten.
- De sinaasappels en grapefruits verwerken tot partjes. De kumquats in rondjes snijden en in water met suiker blancheren. Het sap opvangen.
- De suiker karameliseren en afblussen met het citrusvocht.
- Binden met allesbinder en de campari toevoegen.
- De citruspartjes erdoor scheppen.
- De garneer koekjes
- Meng de bloem met de poedersuiker. Roer het eiwit er met een garde door. Vouw van vetvrij of bakpapier een klein puntzakje en vul dit met beslag. Spuit fantasievormen op een bakmatje. Bijvoorbeeld maak een ruitjesvorm door 4 horizontale strepen en 4 verticale strepen over elkaar te maken. Bak je fantasiekoekjes 10 minuten of tot ze goudgeel van kleur zijn, in de voorverwarmde oven van 180 graden. Laten afkoelen
presentatie
- Houd de ramequins even in heet water en stort de pannacotta op de borden. Verdeel het citrusfruit rond de pannacotta en nappeer de balsamicosiroop. Steek het koekje in de pannacotta.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


