Nagerecht

Panna cotta met rabarber en rabarber-gemberijs

menu: mei 2012

14 personen

hoofdingrediënten

rabarber

5
st
grote rabarberstengels
1
st
vanillestokje
120
g
rietsuiker
1
st
sinaasappel
2
el
granaatappelsiroop

panna cotta

1
l
slagroom
9
st
gelatine
100
g
suiker
1
st
vanillestokje

ijs

7
st
bolletjes stemgember
700
g
rabarber
175
g
basterdsuiker
0,5
dl
water
225
g
mascarpone
2,25
dl
slagroom
14
st
mintblaadjes voor garnering

bereiding

  1. Rabarber: Schil de rabarber en snijd in stukjes van 1 cm. Bestrooi met de rietsuiker en laat een halfuur trekken.
  2. Verwarm de rabarber met het sap van een uitgeperste sinaasappel en het opengesneden vanillestokje.
  3. Voeg de granaatappelsiroop toe als de rabarber gaar is en laat afkoelen.
  4. Panna cotta: Week de gelatine in ruim koud water. Breng de room met de suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook. Laat rustig 5 minuten trekken.
  5. Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg dit bij de room.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg bij de warme room. Klop goed met de garde tot de gelatine goed is opgelost.
  7. Schenk de room in 14 ovale glaasjes tot 1,5 cm onder de rand. Zet in de koeling.
  8. Rabarber-gemberijs: Breng de geschilde en in plakjes gesneden rabarber met de suiker en het water aan de kook en laat zachtjes gaar worden.
  9. Pureer en laat afkoelen in de blastchiller.
  10. Snijd de gember in stukjes en meng met de mascarpone en de room. Roer deze massa door de afgekoelde rabarberpuree en draai er ijs van in de ijsmachine.

presentatie

  1. Zet een glaasje met panna cotta op een bordje en schep er wat rabarber op.
  2. Schep een bolletje rabarber-gemberijs in een steelpannetje en plaats dit naast het glaasje.
  3. Garneer met een mintblaadje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten