
hoofdingrediënten
1
st
winterpeen
2
st
uien
2
st
preien
4
el
olijfolie
2
fl
bokbier
1½
l
visbouillon
1
st
aubergine
1
st
courgette
1
st
rode paprika
250
g
palingfilet
5
dl
room
peper en zout
bereiding
- Snijd de winterpeen, ui en prei fijn en fruit de groente enkele minuten in de hete olie. Blus af met het bokbier en breng het vocht aan de kook. Voeg de visbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Snij intussen de aubergine, courgette en de geschilde !! paprika in kleine blokjes (brunoise) en de palingfilet in stukjes van 1 cm. Blancheer de brunoise van paprika.
- Pureer de soep met de staafmixer en passeer de soep door een zeef. Voeg de room toe en breng de soep weer aan de kook.
- Laat de brunoise van aubergine en courgette 2 minuten mee koken en breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de geblancheerde paprika toe (anders wordt de soep te zoet).
presentatie
- Verdeel de stukjes paling over de warme soepkoppen, schep hier de soep over en serveer uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


