
hoofdingrediënten
omelet sibérienne
165
g
eidooier
165
g
suiker
1,7
g
gelatine poeder
17
g
volle melk
3,3
dl
slagroom
1
st
roomboter cake
1
st
vanillestokje
kookschuim
250
g
suiker
25
g
glucose stroop
125
g
water
125
g
eiwit
125
g
suiker
1
st
vuurstaafje (buffetvuur)
1
st
bolvorm
bereiding
- Omelet Sibérienne. Snijd de cake in zeer dunne plakjes en bekleed hiermee de bolvorm. Bewaar plakjes om de vorm mee af te dekken.
- Verwarm de eidooiers met de suiker en het vanillestokje au bain-marie tot 40ºC en klop het daarna koud.
- Het gelatine poeder in de melk oplossen en verwarmen tot 50ºC en 2 minuten laten staan.
- Klop de slagroom stijf.
- Meng het eidooiermengsel met het gelatinemengsel en voeg als laatste de opgeklopte slagroom erbij.
- Doe het mengsel in de met cake beklede bolvorm en dek af met de resterende plakjes cake.
- Plaats het geheel in de snelvriezer tot het bevroren is. Zet daarna tot gebruik in de gewone vriezer.
- Kookschuim. Laat suiker met glucosestroop en water koken tot een temperatuur van 120ºC.
- Doe het eiwit met de suiker in de Kitchen Aid en laat zachtjes draaien.
- Voeg het kookmengsel in een dun straaltje erbij en laat koud draaien.
presentatie
- Haal de cake uit de vriezer en keer hem om op een groot plat bord.
- Werk de cake af met het kookschuim.
- Geef het schuim een mooi kleurtje met de brander.
- Doe wat aluminiumfolie om het vuurstaafje, haal het rode puntje eraf en plaats het aan de andere kant.
- Zet het vuurstaafje in het midden van de cake.
- Doof in het restaurant de lichten, steek het vuurstaafje aan en serveer aan tafel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


