Nagerecht

Omelet Sibérienne

menu: november 2012

14 personen

hoofdingrediënten

omelet sibérienne

165
g
eidooier
165
g
suiker
1,7
g
gelatine poeder
17
g
volle melk
3,3
dl
slagroom
1
st
roomboter cake
1
st
vanillestokje

kookschuim

250
g
suiker
25
g
glucose stroop
125
g
water
125
g
eiwit
125
g
suiker
1
st
vuurstaafje (buffetvuur)
1
st
bolvorm

bereiding

  1. Omelet Sibérienne. Snijd de cake in zeer dunne plakjes en bekleed hiermee de bolvorm. Bewaar plakjes om de vorm mee af te dekken.
  2. Verwarm de eidooiers met de suiker en het vanillestokje au bain-marie tot 40ºC en klop het daarna koud.
  3. Het gelatine poeder in de melk oplossen en verwarmen tot 50ºC en 2 minuten laten staan.
  4. Klop de slagroom stijf.
  5. Meng het eidooiermengsel met het gelatinemengsel en voeg als laatste de opgeklopte slagroom erbij.
  6. Doe het mengsel in de met cake beklede bolvorm en dek af met de resterende plakjes cake.
  7. Plaats het geheel in de snelvriezer tot het bevroren is. Zet daarna tot gebruik in de gewone vriezer.
  8. Kookschuim. Laat suiker met glucosestroop en water koken tot een temperatuur van 120ºC.
  9. Doe het eiwit met de suiker in de Kitchen Aid en laat zachtjes draaien.
  10. Voeg het kookmengsel in een dun straaltje erbij en laat koud draaien.

presentatie

  1. Haal de cake uit de vriezer en keer hem om op een groot plat bord.
  2. Werk de cake af met het kookschuim.
  3. Geef het schuim een mooi kleurtje met de brander.
  4. Doe wat aluminiumfolie om het vuurstaafje, haal het rode puntje eraf en plaats het aan de andere kant.
  5. Zet het vuurstaafje in het midden van de cake.
  6. Doof in het restaurant de lichten, steek het vuurstaafje aan en serveer aan tafel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten