Soep

Oester Spinazie Bisque

menu: februari 2005

14 personen

hoofdingrediënten

2
stng
bleekselderij
1
st
ui (klein)
1
tn
knoflook
4
el
boter
2
el
bloem
1,5
l
visbouillon
12
st
verse oesters
1
el
citroentijm
300
g
verse spinazie
cayennepeper
zout en peper
2,5
dl
slagroom
12
tl
droge sherry
brood van de amuse

bereiding

  1. Voorbereiding. Open de oesters en vang het oesternat op en zeef het. Houd de oesters apart en controleer ze op eventuele aanwezigheid van schelpschilfers.
  2. Hak de blekselderij, de ui, de knoflook en de bacon zeer fijn. Laat deze groente in de boter garen op een laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Laat de roux 5 minuten garen en voeg daarna de bouillon toe.
  3. Was de spinazie, blancheer ze kort en pureer ze met een dl soep.
  4. Maak van het brood kleine blokjes en bak deze in een pan krokant en laat afkoelen.
  5. Afmaken van de bisque
  6. Voeg dan het gezeefde oestervocht, de citroentijm en de gepureerde spinazie toe. Laat garen. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Verwarm opnieuw en voeg de room toe en laat de bisque goed warm worden.

presentatie

  1. Doe, alvorens op te scheppen in elk heet soepbord een theelepel droge sherry.
  2. Doe vervolgens in elk bord een oester en laat de hete soep erover vloeien.
  3. Serveer direct uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten