
hoofdingrediënten
oester
Kruim
50
g
boter
1
st
sjalot
6
tk
dragon
1/2
bs
peterselie (plat)
4
st
witte boterham
10
st
tabasco (druppel)
Oester
14
st
oester
zeezout
2
st
citroen
bereiding
- Kruidenpasta: Smelt de boter.
- Pel, snipper en fruit de sjalot.
- Pluk en hak de dragon en de platte peterselie.
- Snijd de korstjes van het brood en maal het brood in de foodprocessor tot broodkruim.
- Meng alle ingrediënten met de tabasco in de vijzel tot een dikke pasta.
- Oesters: Gebruik een oesterhandschoen.
- Houd de oester met je ene (beschermde) hand vast met de vlakke kant boven en met het scharnier (de smalle kant) naar je toe. Plaats het oestermes in de scharnier en wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging de oester open (wrik niet te hard, want dan krijg je gruis). Snijd de sluitspier van de oester los door met het mes langs de vlakke kant van de oester te schrapen. Open de schelp, verwijder met het mes het eventuele gruis en snijd de oester aan de onderkant los. Draai de oester in de schelp om.
- Zet ze op een bakplaat met een laag zeezout.
- Verdeel de kruidenpasta erover.
- Zet ze 5 minuten onder de Salamander (stand 1).
- Snijd de citroenen in partjes.
presentatie
Presentatie:
Serveer de Rockefeller oesters op een bordje met zout en partjes citroen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Domaine Félines Jourdan Picpoul de Pinet


