
hoofdingrediënten
geitenkaas, tomaten
mousse
1
st
sjalot
25
g
boter
1/2
tl
tijmblaadjes, vers
150
g
geitenkaas (rol)
150
g
mascarpone
75
g
slagroom
peper en zout
tabasco, enkele druppels
tomatencoulis
350
g
tomaten
1/2
tl
tijmblaadjes, vers
1
el
suiker
1/2
el
rode wijnazijn
1
el
tomatenketchup
zout
kaaskletskoppen
100
g
parmezaanse kaas, geraspt
40
g
sesamzaadjes
50
g
bloem
20
g
suiker
90
g
eiwit
40
g
boter
1/2
tl
tijmblaadjes, vers
bereiding
- Mousse: Snipper een sjalot, fruit glazig in de boter en voeg op het laatste moment de tijm toe.
- Roer de mascarpone en de gefruite sjalot met tijm en de boter door de geitenkaas.
- Klop de slagroom bijna stijf en spatel hem door de kaasmassa.
- Maak de massa pittig op smaak met peper, zout en enkele druppels tabasco.
- Zet het geheel in de koeling om op te stijven.
- Tomatencoulis: Plisseer de tomaten en snijd de tomaten doormidden en verwijder de pitjes.
- Maal de tomaten kort in de foodprocessor samen met de tijmblaadjes.
- Breng op smaak met zout, suiker, azijn en tomatenketchup.
- Zet tot gebruik in de koeling.
- Kaaskletskoppen: Meng de Parmezaanse kaas met de sesamzaadjes, bloem, suiker en eiwitten. Voeg als laatste de gesmolten boter en tijm toe.
- Maak dunne rondjes van ongeveer 8 cm van de massa. Doe dit met de onderkant van een vochtige lepel.
- Bak de kletskoppen in een oven van 200 graden gedurende ongeveer 7 minuten.
- Krul ze iets om en laat ze afkoelen. BEWAAR IN EEN GESLOTEN TROMMEL.
presentatie
- Leg op een rond bordje een kletskop.
- Maak met behulp van 2 lepels een ovaal balletje (quenelle) en leg dit op een kletskop.
- Serveer ze met de tomatencoulis.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Vert de L’Or


