Nagerecht

Mousse van geitenkaas, kaaskletskop en tomatencoulis

menu: november 2013

14 personen

hoofdingrediënten

geitenkaas, tomaten

mousse

1
st
sjalot
25
g
boter
1/2
tl
tijmblaadjes, vers
150
g
geitenkaas (rol)
150
g
mascarpone
75
g
slagroom
peper en zout
tabasco, enkele druppels

tomatencoulis

350
g
tomaten
1/2
tl
tijmblaadjes, vers
1
el
suiker
1/2
el
rode wijnazijn
1
el
tomatenketchup
zout

kaaskletskoppen

100
g
parmezaanse kaas, geraspt
40
g
sesamzaadjes
50
g
bloem
20
g
suiker
90
g
eiwit
40
g
boter
1/2
tl
tijmblaadjes, vers

bereiding

  1. Mousse: Snipper een sjalot, fruit glazig in de boter en voeg op het laatste moment de tijm toe.
  2. Roer de mascarpone en de gefruite sjalot met tijm en de boter door de geitenkaas.
  3. Klop de slagroom bijna stijf en spatel hem door de kaasmassa.
  4. Maak de massa pittig op smaak met peper, zout en enkele druppels tabasco.
  5. Zet het geheel in de koeling om op te stijven.
  6. Tomatencoulis: Plisseer de tomaten en snijd de tomaten doormidden en verwijder de pitjes.
  7. Maal de tomaten kort in de foodprocessor samen met de tijmblaadjes.
  8. Breng op smaak met zout, suiker, azijn en tomatenketchup.
  9. Zet tot gebruik in de koeling.
  10. Kaaskletskoppen: Meng de Parmezaanse kaas met de sesamzaadjes, bloem, suiker en eiwitten. Voeg als laatste de gesmolten boter en tijm toe.
  11. Maak dunne rondjes van ongeveer 8 cm van de massa. Doe dit met de onderkant van een vochtige lepel.
  12. Bak de kletskoppen in een oven van 200 graden gedurende ongeveer 7 minuten.
  13. Krul ze iets om en laat ze afkoelen. BEWAAR IN EEN GESLOTEN TROMMEL.

presentatie

  1. Leg op een rond bordje een kletskop.
  2. Maak met behulp van 2 lepels een ovaal balletje (quenelle) en leg dit op een kletskop.
  3. Serveer ze met de tomatencoulis.  

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Vert de L’Or

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten