Nagerecht

Mousse van banaan en gember en koffieganache

menu: maart 2009

14 personen

hoofdingrediënten

mousse

3
st
rijpe bananen
150
g
kristalsuiker
beetje citroensap
4
bl
gelatine
6
dl
geklopte slagroom
6
pl
bladerdeeg (12 bij 12 cm)
kristalsuiker om te karameliseren
30
ml
gembersiroop

ganache

150
g
slagroom
snuifje nescafé poederkoffie
snuifje kardemonpoeder
snuifje gemberpoeder
80
g
callebaut chocolade
2
st
sinaasappels (schillen konfijten)

bereiding

  1. Mousse. Week de gelatine in koud water
  2. Ontdoe de banaan van de schil en pureer de banaan.
  3. Suiker toevoegen en verwarmen tot de suiker is opgelost en citroen toevoegen voor de kleur.
  4. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer .
  5. Laat dit mengsel afkoelen.
  6. Klop de room half stijf en meng dit luchtig met bananenmengsel en voeg de gembersiroop toe.
  7. Zet koel weg.
  8. Ganache. Laat de room samen met Nescafé koken en voeg daarna de kardemon en gember toe.
  9. Giet de warme room op de chocolade en roer tot alles is opgelost.
  10. Bladerdeeg:Snijd 1 plakje in vieren(6 bij 6 cm) en strooi op 14 vierkantjes wat suiker met kaneel. Leg ze op een bakmatje en bak ze mooi lichtbruin af op 200 graden.
  11. Snijd daarna de plakjes overdwars doormidden, je hebt dan 48 plakjes.
  12. Maak een stroopje van gelijke delen water en suiker. Trek met een zesteur mooie dunne schilletjes van de sinaasappels zonder wit eraan en laat 10 minuten in het stroopje zachtjes koken.

presentatie

  1. Spuit een beetje mousse op het bord om het bladerdeegje vast te zetten.
  2. Spuit de mousse op het bladerdeegje en herhaal dit tot dat er een mooi torentje ontstaat van 3 koekjes.
  3. Trek een lijntje ganache naast het torentje.
  4. Garneer af met gekonfijte sinaasappelschil.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten