Soep

Mosterdsoep met gerookte paling

menu: september 2011

14 personen

hoofdingrediënten

1,2
l
gevogeltefond
45
g
boter
45
g
bloem
90
g
eierdooier
3
dl
room
6
el
zaanse mosterd
150
g
gerookte paling
4
tk
kervel

bladerdeegstengel

3
pl
bladerdeeg
1
st
losgeklopt eigeel
grof zeezout

bereiding

  1. Maak de 1,2 liter gevogeltefond met zoveel poeder als nodig is voor 1,5 liter fond.
  2. Smelt de boter en voeg de bloem toe en laat enkele minuten al roerende garen.
  3. Voeg de fond toe en laat aan de kook komen.
  4. Roer de eierdooier door de room. Voeg wat warme soep aan het eierdooiermengsel toe en doe alles terug in de pan. LET OP NIET MEER LATEN KOKEN.
  5. Voeg de mosterd toe en breng de soep op smaak met eventueel zout en peper.
  6. Doe de gerookte paling vlak voor het uitserveren 15 seconden in de magnetron om lauw te laten worden. Snijd deze in kleine stukjes.
  7. Bladerdeegstengel. Snijd uit elk plakje bladerdeeg vijf repen, smeer deze in met losgeklopt eigeel en bestrooi met grof zeezout. Leg ze op de bakplaat op een bakmatje, plak de uiteinden vast en bak af in de oven op 200 °C in ca. 8 minuten.

presentatie

  1. Verdeel de stukjes gerookte paling over de soepkopjes.
  2. Schenk de soep in de kopjes.
  3. Garneer met een beetje kervel en een bladerdeegstengel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten