
hoofdingrediënten
mosselfond
1
kg
mosselen (ongeveer 42)
½
st
prei
1
st
winterwortel
½
st
venkel
3
stng
bleekselderij
4
st
sjalot
½
dl
witte wijn
2
tk
lavas
1
tk
salie
1
st
laurierblad
peperkorrels
boter
olijfolie
mossel-currysoep
1
st
winterwortel
½
st
venkel
½
st
prei
3
stng
bleekselderij
7
g
currypoeder
3
st
saffraandraadjes
1
st
sinaasappel
2
tk
tijm
3
tk
dragon
1
st
laurierblad
1½
dl
muscadet
5
dl
visfumet
1½
l
mosselfond (gemaakt zoals beschreven)
2
dl
koksroom
boter
olijfolie
bereiding
- Mosselfond: Was de mosselen en zet ze apart.
- Snijd alle groenten in stukken van gelijke grootte en zet ze aan in boter en olijfolie. Blus af met de witte wijn en voeg de overige ingrediënten toe (met uitzondering van de mosselen).
- Voeg 2 liter water toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Zeef de fond en vang het vocht op.
- Doe de schoongemaakte mosselen in een pan en giet de (gezeefde) fond erbij. Kook de mosselen kort tot ze openstaan.
- Let op: giet het geheel af en vang het vocht op. Zet de mosselen (in de schelp) apart en gebruik het vocht (de fond) voor de bereiding van de mossel-currysoep.
- Mossel-currysoep: Snijd de wortel, de venkel, de prei en de bleekselderij in kleine stukken.
- Doe wat boter en olijfolie in een pan en zet de groenten aan alvorens de currypoeder en enkele draadjes saffraan toe te voegen. Voeg vervolgens het in stukjes gesneden sinaasappelvlees, de tijm, de dragon en het laurierblad toe en laat even mee bakken. Voeg de Muscadet, de visfumet en 1,5 liter mosselfond toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Passeer de soep door een zeef en voeg de koksroom toe.
- Laat de soep tot ¾ inkoken.
presentatie
- Leg in elke voorverwarmd diep bord 3 gekookte mosselen.
- Schenk de warme soep er bovenop.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


