Amuse

Minipizza met gamba en pesto

menu: oktober 2013

14 personen

hoofdingrediënten

pizzadeeg

gamba

14
st
gamba (ongepeld)
2
el
olijfolie
1
tn
knoflook
1/5
bs
basilicum
14
st
pijnboompitjes

pizzadeeg

7
g
droge gist
1/2
tl
poedersuiker
250
g
bloem
1
el
olijfolie
185
ml
warm water
1/2
tl
zout

pesto

50
g
basilicum
50
g
geraspte parmezaanse kaas
50
g
pijnboompitjes
2
tn
knoflook
1
dl
olijfolie (extra vergine)
zeezout
versgemalen zwarte peper

bereiding

  1. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal en bak ze in olijfolie gaar. LET OP Geef de schalen aan degenen die het voorgerecht bereiden.
  2. Pers het teentje knoflook uit en snijd de basilicum in smalle reepjes.
  3. Doe de gebakken gamba’s met de knoflook en de basilicum in een kom, dek af met plastic folie en zet 30 minuten in de koeling.
  4. Pizzadeeg: Zeef de bloem en 0,5 theelepel zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
  5. Meng de poedersuiker, het warme water en de gist in een kleine kom en zet afgedekt apart totdat het mengsel schuimig wordt.
  6. Giet het gistmengsel in het kuiltje van de kom met de bloem en voeg de olie toe. Meng met een plat mes totdat er deeg ontstaat.
  7. Doe het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en kneed totdat het deeg glad is.
  8. Doe het deeg in een grote, licht ingeoliede kom, dek af met plastic folie en laat het deeg 45 minuten staan totdat het twee keer in volume is toegenomen.
  9. Pesto: Houd 14 blaadjes basilicum apart voor de garnering.
  10. Doe de basilicum met de Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en knoflookteentje in een vijzel en stamp het fijn, voeg olijfolie toe en zeezout en zwarte peper naar smaak.
  11. Verwarm de oven voor op 230ºC. Druk het deeg in, kneed het 8 minuten totdat het elastisch is, verdeel het in 14 gelijke porties en maak er balletjes van.
  12. Rol met de deegroller elk balletje uit tot een rondje van 3-4 mm dikte en 6 cm doorsnee.
  13. Prik een paar keer met een vork in het deeg en bestrijk het met olie. Laat balletjes die nog niet zijn uitgerold bedekt zodat ze niet uitdrogen.
  14. Leg de rondjes op een bakmat op de bakplaat bestrijk ze met pesto, leg een garnaal, basilicumblaadje en pijnboompitje midden op elke pizza en bak ze 8-10 minuten in de oven.

     

 

 

presentatie

  1. Leg de pizza’s op een klein bordje en serveer uit.
  2. Garneer met een basilicumblaadje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

90 minuten

wijnsuggestie

Trebbiano d’Abruzzo DOC

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten