Kaas

Mini-terrine met 6 Italiaanse kazen

menu: december 2011

14 personen

hoofdingrediënten

7
sn
casinobrood wit
100
g
pecorino in plakken
100
g
provolone in plakken
150
g
taleggio
50
g
gorgonzola
150
g
ricotta
25
g
vers geraspte parmezaanse kaas
1
tl
fijngesneden oregano
1
tl
fijngesneden tijm
1
el
fijngesneden koriander
2
el
fijngesneden peterselie
zout, peper

voor de versiering

14
tk
koriander
14
tk
tijm
citroenschil (over van de amuse)

bereiding

  1. Steek met een stekertje van 3,5cm doorsnede 14 plakjes uit de pecorino, provolone en
  2. taleggio (zonder korst).
  3. Meng 100 gram ricotta met de geraspte parmezaanse kaas, oregano, tijm en koriander en de
  4. peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng 50 gram ricotta met gorgonzola (zonder korst).
  6. Steek 14 rondjes uit het casinobrood
  7. Bouw de terrines als volgt op: begin met een plakje brood dan een plakje
  8. pecorino, daarop een laagje kruidenricotta.
  9. Leg daar bovenop een plakje provolone. Daar bovenop een laagje gorgonzola-ricotta.
  10. Eindig met een plakje taleggio en leg daar een klein blaadje peterselie of koriander op.
  11. Zet alles in de koeling.

presentatie

  1. Leg de mini-terrine op een klein schoteltje.
  2. Decoreer met een klein takje koriander en een takje tijm, samengebonden met een reepje
  3. aluminiumfolie en daarop en dun reepje citroenschil.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten