Amuse

Mini loempia met geconfijte eendenbout met sinaasappel-uiencompote

menu: december 2016

14 personen

hoofdingrediënten

eend

geconfijte eend

3
st
geconfijte eendenbout
1
st
sjalot
1
el
ketjap manis
peper
gembersiroop

loempiavellen

14
st
loempiavellen 15x15cm

compote

60
g
lichtbruine basterdsuiker
0,6
dl
rode wijnazijn
3
st
grote rode uien
2
st
perssinaasappel, sap en schil nodig
2
tl
grove mosterd
0,3
dl
rode port
gembersiroop, scheutje
boter

bereiding

  1. Compote: Snijd de uien in ringen, was de sinaasappels, schil met een zesteur de sinaasappels en snijd de schil in stukjes. Let op: geen witte schil eraan laten zitten.
  2. Pers de sinaasappels uit en bewaar het sap.
  3. Fruit de uien in de boter en voeg de sinaasappelzestes toe.
  4. Voeg de basterdsuiker, rode wijnazijn, port, sinaasappelsap, mosterd en iets gembersiroop toe.
  5. Breng het mengsel zachtjes aan de kook.
  6. LET OP!! Laat op laag vuur gaar worden en laat het vocht verdampen zodat er een compote ontstaat.
  7. Loempia: Haal het vet van de geconfijte eendenbouten en pluk het magere vlees eraf.
  8. Meng dit geplukte vlees met ragfijn gesneden sjalot, wat gembersiroop en een eetlepel ketjap manis. Breng stevig op smaak met zwarte peper.
  9. Leg de loempiavellen met de punt naar beneden en leg er in het midden wat eendenvlees op.
  10. Sla de zijkanten naar elkaar toe en rol de loempia op.
  11. Plak de randen vast met een beetje water.
  12. Frituur ze vlak voor uitserveren goudbruin op 180ºC.

presentatie

  1. Neem een langwerpig bordje en leg hierop de gefrituurde loempia.
  2. Zet er een klein steelpannetje naast met wat compote.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Domaine Félines Jourdan Picpoul de Pinet, Schieferterrassen Trocken

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten