hoofdingrediënten
750
g
aardbeiencoulis
160
g
suiker
2
el
citroensap
60
g
eiwit
meringue
180
g
eiwit
325
g
suiker
14
st
grote aardbeien met kroontje
poedersuiker
aardbeiencoulis
bereiding
- Meng de aardbeiencoulis met 80g suiker en 2 el citroensap.
- Klop 60g eiwit stijf en voeg de rest van de suiker toe.
- Meng er geleidelijk en al roerend de aardbeiencoulis door en draai er ijs van.
- Verwarm de oven op 150 graden.
- Beleg ovenplaten met bakpapier waarop 28 vierkanten van 8cm zijn getekend. N.B. Leg het bakpapier omgekeerd op de ovenplaten zodat de lijnen aan de onderkant zitten maar nog wel zichtbaar zijn.
- Klop het eiwit voor de meringue op en voeg direct 50g suiker toe. Klop verder en voeg dan geleidelijk de rest van de suiker toe tot het schuim stijf en glanzend is.
- Spreid de meringue uit over de vierkanten.
- Bak gedurende 30 minuten op 150 graden.
- Verlaag de oventemperatuur tot 120 graden en bak nog eens 20 minuten.
- Zet de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen met de deur op een kier.
- Snij voor uitserveren de meringue horizontaal doormidden.
presentatie
- Bestuif de borden met poedersuiker.
- Leg op elk bord een plak meringue in het midden.
- Verdeel daarop het aardbeienijs en leg er een tweede plak bovenop.
- Leg er weer wat ijs op en daarop de mooie bovenkant van de meringue. Je krijgt dus drie lagen.
- Garneer met een mooie aardbei.
- Bestrooi alles nog met wat poedersuiker en een paar druppels aardbeiencoulis.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


