Amuse

Meloen met gamba’s in een zoetzure saus

menu: november 2008

14 personen

hoofdingrediënten

28
st
gamba’s
2
st
rijpe cantaloupe meloen
3
tn
knoflook

saus

5
el
moutazijn
90
g
bruine suiker
15
el
ananassap
9
el
tomatensap
2
tl
geraspte gemberwortel
1
tn
knoflook uitgeperst
8
tl
kikkoman sojasaus
2
tl
chilisaus
aardappelzetmeel

garnering

1/2
bs
mint

bereiding

  1. Halveer de meloenen verwijder de zaadlijsten en steek zoveel mogelijk bolletjes uit met een Parisienne boor.
  2. Kook in een pannetje met dikke bodem de azijn en de suiker in tot de helft.
  3. Voeg ananas- en tomatensap toe, samen met de gember, de knoflook en de sojasaus.
  4. Verhit de saus tot ze borrelt. Neem van het vuur, haal het door een fijne zeef voeg de Chilisaus toe. Bind de saus licht met wat aardappelzetmeel en laat afkoelen.
  5. Verwijder de schalen en knip de Gamba’s in op de rug en verwijder het darmkanaal. Vermeng de gamba’s met de fijngesneden knoflook.
  6. Bak ze kort in hete olie. Neem ze uit de pan.

presentatie

  1. Leg in een diep klein bordje een paar meloenballetjes
  2. Leg daarop twee gamba’s
  3. Schenk er een beetje van de saus over
  4. Garneer met een mintblaadje en serveer uit

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten