
hoofdingrediënten
28
st
gamba’s
2
st
rijpe cantaloupe meloen
3
tn
knoflook
saus
5
el
moutazijn
90
g
bruine suiker
15
el
ananassap
9
el
tomatensap
2
tl
geraspte gemberwortel
1
tn
knoflook uitgeperst
8
tl
kikkoman sojasaus
2
tl
chilisaus
aardappelzetmeel
garnering
1/2
bs
mint
bereiding
- Halveer de meloenen verwijder de zaadlijsten en steek zoveel mogelijk bolletjes uit met een Parisienne boor.
- Kook in een pannetje met dikke bodem de azijn en de suiker in tot de helft.
- Voeg ananas- en tomatensap toe, samen met de gember, de knoflook en de sojasaus.
- Verhit de saus tot ze borrelt. Neem van het vuur, haal het door een fijne zeef voeg de Chilisaus toe. Bind de saus licht met wat aardappelzetmeel en laat afkoelen.
- Verwijder de schalen en knip de Gamba’s in op de rug en verwijder het darmkanaal. Vermeng de gamba’s met de fijngesneden knoflook.
- Bak ze kort in hete olie. Neem ze uit de pan.
presentatie
- Leg in een diep klein bordje een paar meloenballetjes
- Leg daarop twee gamba’s
- Schenk er een beetje van de saus over
- Garneer met een mintblaadje en serveer uit
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


